Ференцварош – Ювентус, мач от 3-ия кръг на група "G" на Шампионска лига, ст.: "Пушкаш Арена", начало: 22.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус няма право на грешка в Унгария, защото в предния кръг загуби с 0:2 от Барселона у дома. Всякакъв резултат, освен победа за "бианконерите" тази вечер, ще бъде приет като голяма изненада. Това пък допълнителни ще вгорчи първите треньорки стъпки на Андреа Пирло, защото от началото на сезона торинци не убеждават с представянето си.

Добрата новина за Маестрото е, че капитанът Джорджо Киелини попадна в групата след контузия. В нея е и Кристиано Роналдо, за когото това ще бъде първи мач през кампанията в турнира. Аут са Матайс де Лихт и Алекс Сандро, които са с травми. Мерих Демирал е наказан, а Сами Кедира не попада в плановете на Пирло и е без картотека.

Треньорът на Ференцварош Сергей Ребров заяви, че се надява Роналдо да започне титуляр довечера. "Готови сме за това предизвикателство. Знаем качествата на Кристиано, но ще се опитаме да го спрем. Трябва да сме концентрирани на 100%", добави украинецът.

Ференцварош е непобеден в последните си 8 мача във вътрешното първенство, а в последния кръг направи 1:1 в дербито с МОЛ Фехервар. В Шампионска лига унгарците паднаха с 1:5 от Барселона на "Кам Ноу", след което завършиха 2:2 с Динамо Киев у дома, въпреки че изоставаха с 0:2.

Ференцварош не е губил вкъщи в последните си 12 срещи във всички турнири – 10 победи и 2 равенства. Сблъскът с Юве обаче ще е много по-различен за унгарците и нашата прогноза е, че те няма да успеят да се противопоставят на именития си съперник, който ще търси втора поредна в турнира.

Прогноза: Ференцварош – Ювентус 0:2