Италианският хегемон Ювентус няма финансовата мощ да привлече халфа на Манчестър Юнайтед Пол Погба. На това мнение е специалистът по трансфери Джанлука Ди Марцио. 

Причината за това е, че пандемията от коронавирус накара много елитни клубове да свият бюджетите си. "Старата госпожа" не е изключение. "Купуването на Погба би било страхотна сделка за Юве. Пол има потенциал тотално да промени облика на един отбор. Халфовата линия на Ювентус има нужда от неговия талант, физическа сила и всеотдайност. Вярвам, че той ще е чудесно попълнение, но не съм сигурен, че Юве може да си го позволи заради икономическите трудности, които изпитва. Манчестър Юнайтед също е малко вероятно да помогне за по-лесното осъществяване на сделката, както например се случи с трансфера на Федерико Киеза от Фиорентина. Английските клубове искат да получат сериозни суми за играчите си и то веднага. Затова ситуацията е трудна в настоящия момент", заяви Ди Марцио.

Наскоро Погба призна, че кара най-трудния си период на "Олд Трафорд". Той има едва 5 мача като титуляр през сезона, а договорът му е до 2022 година. Предполага се, че Юнайтед няма да се съгласи да го продаде за сума под 100 милиона евро. Заплатата му също е голяма - 12 млн. евро и ще трябва да си я намали, ако иска да се върне в Ювентус, където се превърна в звезда.

Френският национал носи "черно-белия" екип между 2012 и 2016 г., след което се върна при "червените дяволи". Той е рекорда покупка на Юнайтед и до ден днешен - 105 млн. евро. Интересното е, че преди това Юве го взе именно от "Олд Трафорд", но като свободен агент.