С два гола на голямата си звезда Кристиано Роналдо, италианският хегемон Ювентус победи с 2:0 Каляри в мач от 8-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

Петкратният носител на Златната топка вкара в 38-ата и 43-ата минута, с което сложи точка на спора още през първото полувреме. Така португалският национал се превърна в първия играч на "бианконерите" от сезон 1994/95, който се разписва в първите си пет мача в калчото. Освен това Роналдо вече има 60 гола и 12 асистенции в 69 мача в първенството

С победата Юве събра 16 точки и се изкачи на 2-ро място в класирането, само на точка зад лидера Милан, който утре гостува на Наполи (14 т.). Каляри остава на 11-та позиция с 10 т. В следващия кръг торинци гостуват на новака Беневенто, но преди това имат мач с Ференцварош в Шампионска лига. Сардинци са домакини на Верона.  


Треньорът на домакините Андреа Пирло беше принуден напълно да обнови защитата си заради контузиите на Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Дебют за сезона направи Матайс де Лихт. През август нидерландецът претърпя операция на рамото и беше в лазарета. Той за първи път игра титуляр заедно с Мерих Демирал. Допреди мача двамата имаха точно 19 минути един до друг на терена.

Възстановените Федерико Киеза и Пауло Дибала седнаха на пейката за сметка на Деян Кулушевски и намиращият се в превъзходна форма Алваро Мората. Атаката на Каляри поведе Джовани Симеоне. Зад него действаше Жоао Педро, който се разписа във всеки един от последните пет мача на отбора в калчото.

През първото полувреме шампионите контролирах мача изцяло и още в 11-ата минута Федерико Бернардески се разписа. Голът обаче беше отменен заради марковото изпълнение на Алваро Мората през сезона – засада с милиметри. После на два пъти Деян Кулушевски можеше да открие резултата.

При първата ситуация шведският национал беше изпуснат, но не се ориентира бързо и ударът му беше блокиран. После Хуан Куадрадо намери Кулушевски, който потърси левия ъгъл, но на милиметри от целта. Натискът на "Старата госпожа" се увенча с успех в 38-ата минута. Кристиано Роналдо с две залъгващи движения преодоля защитата на Каляри и с изстрел в далечния ъгъл матира Алесио Краньо за 1:0!

В 43-ата минута петкратният носител на Златната топка удвои преднината на Юве. Куадрадо центрира от корнер, Мерих Демирал свали към Роналдо, който с атрактивно изпълнение от въздуха матира вратаря за 2:0! Това беше осми гол през сезона в калчото за Кристиано, с което се изравни на върха в класацията със Златан Ибрахимович.

След почивката нещата на терена не се промениха и Демирал уцели гредата след корнер. После Бернардески можеше да направи преднината на Юве класическа, но ударът му не беше добър и Краньо изби. В 65-ата минута Берна намери Мората, който от чиста позиция не уцели вратата.

180 секунди по-късно Рагнар Клаван се разписа за Каляри, но голът беше отменен за засада при подаването към централния защитник.  Четвърт час преди края Краньо спаси изстрел на Пауло Дибала, а при добавката шутът на Кулушевски беше блокиран. До края не падна нов гол и Ювентус спечели с 2:0. 

Ювентус – Каляри 2:0

Голмайстор: 2:0 Роналдо (38, 43)

Ювентус: Буфон, Куадрадо, Демирал, Де Лихт, Данило (85-Сандро), Кулушевски (85-Киеза), Артур (85-Бентанкур), Рабио (69-Маккени), Бернардески, Мората (69-Дибала), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Каляри: Краньо, Писакане, Клаван (70-Карбони), Валукиевич, Трипалдели (46-Сотил), Марин (71-Калигара), Рог, Дзапа, Педро, Унас (81-Олива), Симеоне (80-Паволети)
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Торино, ст: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Фабио Мареска
Жълти картони: Рабио, Данило, Артур (Ювентус); Трипадели, Сотил (Каляри)