Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо не скри огромното си задоволство от факта, че се превърна в герой с двата гола при гръмката победа с 3:0 срещу Барселона насред "Ноу Камп".

"За нас беше много важно да започнем силно и след първите 20 минути вече имахме преднина от два гола. После наистина вярвахме, че можем да изпълним целта си. Успехът ще ни даде голяма увереност, защото имахме нужда от такава победа. Мисията ни преди двубоя беше почти невъзможна", заяви португалецът.

"Дали имаше нарушение при първата дузпа? Понякога съдиите отсъждат пресилени дузпи, но не искам да коментирам, защото тяхната работа е трудна. Когато си спечелил с 3:0 на "Ноу Камп", не може да има съмнения дали е заслужено или не."

"С Меси постоянно сме заедно по церемониите за връчване на индивидуални награди в продължение на 12-13 години. Никога не съм го смятал за съперник, това са медийни измислици. С него винаги сме се разбирали перфектно и ако попитате Лео, той ще ви отговори същото", завърши Роналдо.

Любопитното е, че "Ноу Камп" вече е стадионът, на който Кристиано има най-много голове (14) като гост. Ювентус пък стана първият италиански тим, забил три гола при визита на Барса в евротурнирите.