Треньорът на италианския хегемон Ювентус - Андреа Пирло, остана доволен от победата с 3:1 като гост над Дженоа в мач от 11-ия кръг на Серия "А".

Успехът за шампионите не дойде лесно, като в герой отново се превърна Кристиано Роналдо, който вкара два гола от дузпи.

"Най-важното беше да играем с правилната нагласа и да забравим за победата над Барселона (3:0). Изправихме се срещу отбор, който се защитаваше добре, затова трябваше да сме търпеливи и в същото време да пресираме агресивно, за да накараме противника да греши. Не беше приятно да получим гол при първия точен удар към вратата ни, но бързо се съвзехме", заяви Пирло.

Маестрото похвали и Пауло Дибала, който откри резултата в мача. Това беше първи гол за аржентинския техничар през сезона в калчото и в Торино се надяват той да свали напрежението от плещите му и нападателят да възвърне отличната си форма.

"Дибала се нуждаеше от този гол. Той се справи много добре и в двете фази на играта, всички се радваме за него. Приставането му бележи прогрес в последно време", каза младият спец.

Накрая той заяви, че Юве не разполага с класически плеймейкърл "Но имаме халфове, които могат да изпълняват различни роли. Това зависи от характеристиките на съперника. От началото на сезона много работим върху това бързо да отнемаме топката, защото така не се налага да тичаме толкова много", добави Пирло.