Ювентус – Аталанта, мач от 12-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 19.30 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Де Лихт, Бонучи, Данило, Куадрадо, Бентанкур, Артур, Сандро, Кулушевски, Роналдо, Мората
Треньор: Андреа Пирло

Аталанта: Голини, Толой, Ромеро, Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс, Песина, Малиновски, Сапата
Треньор: Джан Пиеро Гасперини

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус се изправя срещу Аталанта в един от двата големи мача в средата на седмицата. В миналия кръг шампионите се доближиха на 4 точки от лидера в Серия "А" Милан след победа с 3:1 като гост над Дженоа. Отборът от Бергамо се окопити след трите поредни срещи без победа в калчото (1:1 с Интер, 0:0 със Специя и 0:2 от Верона), след като надделя с 3:0 над Фиорентина у дома.

Треньорът на "бианконерите" Андреа Пирло няма да може да разчита на Мерих Демирал, Джорджо Киелини се завърна в групата. Маестрото заяви, че Юве се нуждае от постоянство, въпреки че спечели последните си четири мача във всички турнири (3:1 над Дженоа, 3:0 над Барселона, 2:1 над Торино и 3:0 над Динамо Киев).

"Когато имаш подходящите дух и отношение, резултатите обикновено са в твоя полза. Отборът се подобри най-вече в тенденцията да търси резултат чрез агресивен подход, опитвайки се бързо да си върне топката и да държи мача под контрол. Трябва обаче да подобрим техническите ни аспекти, тъй като грешим твърде много пасове, а това изисква много работа", добави Пирло пред клубната телевизия.

Джан Пиеро Гасперини няма да може да използва Матия Калдара, Матео Руджери и Марио Пашалич. Аут заради инфекция в гърлото е Йосип Иличич. Алексей Миранчук най-накрая се завръща след месец извън терените заради коронавирус, в групата е и Алехандро Гомес. Предполага се, че той иска да напусне през януари, но Гасперини отказа да коментира темата.

Аталанта не загуби последните си две визити на "Алианц Стейдиъм" – 2:2 и 1:1. Гостите обаче не са печелили в Торино във всички турнири от 1989 г. Или 21 победи за "бианконерите" при 6 равенства. Нашата прогноза е, че Юве ще спечели довечера, макар и трудно.

Прогноза: Ювентус – Аталанта 2:1