Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Андреа Пирло, логично остана разочарован след тежката загуба с 0:3 от Фиорентина насред Торино.

Маестрото заяви, че отменената победа над Наполи не може да служи за оправдание за снощното поражение. "Започнахме мача с неправилна настройка и когато това се случи, обикновено завършва зле. Подобно нещо може да се случи в последния мач преди Коледа, когато играчите започнат да мислят за ваканцията. Бяхме инертни и разсеяни, което направи загубата неизбежна", заяви Пирло.

Относно новината, че дербито с Наоли ще се състои, той каза: "Нямаме проблем да играем. Разстроен съм повече за другите отбори, които пътуваха и играха мачовете си при повече заразени с коронавирус. Те постъпиха справедливо, като играха независимо от обстоятелствата. Не мога да коментирам правилността на решението, но то определено е несправедливо към тези отбори, които успяха да изиграят мачовете си в по-сложна ситуация", добави Пирло.

Накрая той защити Леонардо Бонучи, който срещу "виола" изигра един от най-слабите си мачове с "черно-белия" екип. "Всеки може да има лоша вечер. От началото на сезона той направи много силни мачове. Лео е нашият капитан и ние има пълно доверие в него", завърши Пирло.