Треньорът на италианския хегемон Ювентус - Андреа Пирло, остана доволен от победата с 4:0 над СПАЛ Ферара, с която "Старата госпожа" се класира за 1/2-финалите за Купата, където ще срещне Интер в два мача. За 8-ми път за последните 10 сезона "бианконерите" са сред четирите най-добри отгора в турнира. 

"Целта ни беше да се класираме за следващия кръг и го направихме срещу отбор, който от началото на сезона се представя над очакванията. Подходихме с максимална концентрация и това ни улесни. Вече свикнахме да играем на всеки три дни. Сега мислим за мача срещу Сампдория, който е много важен", заяви Пирло по повод съботното гостуване на "моряците" в среща от 20-ия кръг на Серия "А".

Маестрото похвали и легендата Джанлуиджи Буфон, който днес навършва 43 години. "Надявам се Буфон да подпише нов договор. Той е наред, доволен съм от него. Колкото до младите, ние сме единственият клуб, който има отбор до 23 години. Това е от полза за футболистите. Другите клубове също трябва да се замислят за нещо подобно", подчерта бившият халф.

"Когато пристигнах в Юве като играч, изоставахме от Милан през целия сезон, но накрая станахме шампиони. Всичко зависи от нас. Купата на Италия също ни е приоритет и чакаме с нетърпение полуфинала срещу Интер", добави Пирло.

В калчото шампионите се намират на 5-то място с 36 точки и мач по-малко, домакинство на Наполи. Лидер е Милан с 43 т., следван от Интер с 41 пункта.