Седмицата на Юве очевидно е спокойна, да кажем, със средно ниско ниво на трудност: домакинство на СПАЛ за Купата на Италия и визита на Сампдория (в събота) в Серия А. Да, но след седем дни пътят ще стане стръмен: Интер в случай на класиране на полуфиналите за купата, след това Рома, реванш срещу миланския представител, гостувания на Наполи в първенството и на Порто в Шампионската лига.

Или с други думи 5 планински етапа в рамките на 2 седмици. В главите на бианконерите е да стигнат до последния мач в Европа и 3 седмици преди първия осминафинал е нормално да се запитаме как ще се справи Юве. Пирло гледа внимателно случващото се на терена и не може да не забележи, че в защита и в халфовата линия хармонията се завръща. 

Киелини изигра четири мача поред, което не му се бе случвало от времето на Алегри, а Де Лихт остави COVID-19 зад гърба си. В полузащитата триото Mаккени - Бентанкур - Артур дава стабилност и донесе двата гола срещу Болоня (2:0), което не е обичайното задължение на халфовете. Куадрадо и Киеза си вършат работата по крилата. Нещо обаче липсва отпред. Добрия стар Дибала го няма.

Кристиано е в дупка

Да се твърди, че на Юве липсва най-добрият Кристиано Роналдо, е абсурдно - той е лидерът при голмайсторите и току-що реши спора за Суперкупата на Италия срещу Наполи (2:0). Но, от друга страна, има зрънце истина. CR7 не беше CR7 в двата мача на "Меаца" срещу Милан (3:1) и Интер (0:2), след което пропусна огромна възможност срещу Болоня. 

Роналдо вкара в пет от шест мача между ноември и декември, сега редува добри и лоши моменти и в общи линии... това е нормално. Проблемът не е физически - Кристиано е добре, но има известни прецеденти през годините в Мадрид и Торино. Роналдо понякога е изпадал в дупка, но винаги се е връщал. И най-важното е да не пропусне нито един мач в Европа между февруари и март.

Пауло няма търпение 

Дибала изигра последния си мач преди две седмици (10 януари, Юве - Сасуоло 3:1), след което спря: нараняване на връзки на лявото коляно, с прогноза за около двадесет дни почивка. Желанието му да се върне на терена се виждаше в кадъра след последния сигнал в Реджо Емилия, когато изтича да отпразнува със съотборниците си Суперкупата.

Целта пред №10 е да попадне в групата най-късно след седмица, но идеята на Пирло и щаба му е благоразумие. "Той тренира, но все още изпитва известна болка. Състоянието му трябва да се следи всеки ден", заяви Андреа.

Дибала прекарва дните си между терапии, басейн и акупунктура: по две сесии на ден, за да се опита да скъси времето. Дискомфортът в коляното обаче не е изчезнал напълно и поради тази причина лекарите го съветват да забави темпото. Завръщането му вероятно ще бъде отложено от края на януари за първите десет дни на февруари. 

Пауло е нетърпелив, но Юве (с право) предпочита да изчака още малко, вместо да рискува с рецидиви, както вече се случи в края на миналия сезон.  Когато Дибала пак изпревари етапите за Шампионската лига, но отново се контузи след няколко минути на 1/8-финала срещу Лион (2:1).

MVP за миналия сезон

Да се върнем към Шампионската лига. Първият осминафинал срещу Порто е на 17 февруари на "До Драгао" и дотогава Дибала иска на всяка цена не само да е на линия, но и да бъде в добро физическо състояние.

Ето защо датата на мача срещу Рома (6 февруари в Торино) вече е заградена в червено: ако Пауло може да играе този ден, Ювентус, който свикна да мисли без него, но със сигурност не го забрави, е наясно, че класата му може да направи разликата.

В момента отборът принадлежи на Мората и Роналдо: Алваро е твърде важен за CR7, твърде решителен в първата част на сезона. Но Пауло бе MVP миналия сезон в Серия А. И никой отбор в Европа не пренебрегва най-добрия си играч от предходната година. И защото с него нищо не е невъзможно.

След пет месеца Дибала може да бъде другаде или обратно в сърцето на Юве, с тази способност да вижда където другите не могат и да рисува като Ван Гог или Леонардо в рамките на една нощ. Нищо случайно за левичари като него.


Материал на "Гадзета дело спорт"
Превод на "Тема спорт"