Галерия

Сампдория – Ювентус, мач от 20-ия кръг на Серия "А", ст.: "Луиджи Ферарис", начало: 19.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg: 

Изглежда, че Ювентус на Андреа Пирло напипва верния ритъм, след като записа няколко победи, списъкът с отсъстващи футболисти намалява, но сега има тежко гостуване на Сампдория, който спечели 3 от последните си 4 мача в Серия "А".

Шампионите бяха набити тежко от Интер (0:2), но това беше единственият удар в иначе безупречния до момента януари. През него "бианконерите" спечелиха Суперкупата след 2:0 над Наполи и разбиха с 4:0 СПАЛ Ферара, за да се класират на 1/2-финал за Купата, където ще срещнат "нерадзурите" в два мача.

Сега само Пауло Дибала е с контузия, а Деян Кулушевски е наказан за "Моряците". Звездите обаче отпочинаха през седмицата и Кристиано Роналдо и Алваро Мората ще започнат титуляри. Пирло призна, че не е решил на кого измежду Джорджо Киелини и Матайс де Лихт да заложи до Леонардо Бонучи в центъра на защитата. Маестрото издаде, че и Федерико Киеза ще започне от 1-ата минута.

Наскоро имаше информации, че Юве иска да си върне Фабио Куалярела. Но ветеранът се врече в любов на Самп и днес ще започне в предни позиции с бившите футболисти на Интер Кейта Балде и Антонио Кандрева.

По-рано през сезона Ювентус победи с 3:0 Сампдория в официалния треньорски дебют на Пирло. През миналия сезон торинци се наложиха с 2:1 на стадион "Луиджи Ферарис" със знаменит гол на Роналдо (б.р. - виж галерията със забавни колажи от гола). С победата те прекъснаха серията си от две поредни загуби на това съоръжение.

Но нашата прогноза е, че Юве ще продължи да редува силни със слаби мачове и домакините ще се възползват.

Прогноза: Сампдория – Ювентус 1:1