Галерия

Италианският хегемон Ювентус е бил ощетен при гостуването си на Порто в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига. Това заявиха редица футболни легенди след сблъсъка на "До Драгао", завършил 2:1 за домакините.

В 94-ата минута Карлос Дел Серо Гранде реши да не дава дузпа след падане на Кристиано Роналдо при контакт със защитника на "Драконите" Зайду Сануси. Петкратният носител на Златната топка реагира емоционално на решението на рефера, който не прегледа ситуацията с ВАР, а свири край на срещата.

За Sky Sport Italia Фабио Капело и Алесандро Дел Пиеро заявиха, че че "това е явна дузпа, без аргументи". Пред beIN Sports Рууд Гулит и Арсен Венгер също казаха, че биха отсъдили удар от бялата точка.

И медиите на Ботуша обръщат голямо внимание на спорния момент. Tuttosport пише, че Роналдо е бил разярен от решението на съдията и е направил галерия с реакцията на звездата.

La Gazzetta dello Sport също акцентира върху дузпата, но авторитетното издание поставя и много слаба оценка за представянето на Кристиано в мача – 4,5. За сравнение, Алваро Мората, който се появи в игра малко след 60-ата минута, има 6,5.

Италианската версия на Goal.com пише: "Съдията не отсъди дузпа" и добавя, че е имало още няколко епизода в двубоя, в които Карлос Дел Серо Гранде не е взел правилни решения. Единият е за засада на Хесус Корона, другото за неотсъден фаул още в началото срещу Федерико Киеза.

Андреа Пирло и футболистите на Юве не коментираха положението за дузпата след края на мача и предпочетоха да се съсредоточат върху техните грешки. "Бианконерите" допуснаха двата гола секунди след началото на полувремената. Първият дойде точно след 1 минута и 3 секунди игра. Това е третото най-бързо попадение във вратата на "Старата госпожа" в Шампионска лига.

"Не играхме, както очаквахме. Събудихме се твърде късно. Не бива да допускаме голове по този начин", заяви Данило, който получи жълт картон и пропуска реванша на 9 март.