Треньорът на италианския шампион Ювентус – Андреа Пирло, се ядоса на въпроси относно тактиката му след равенството 1:1 като гост на Верона в среща от 24-ия кръг на Серия "А".

Той даде интервю пред журналиста от Sky Sport Italia Джанкарло Падован, който е един от най-големите критици на Маестрото и още след назначаването на младия спец на поста заяви, че това решение ще има "катастрофални последици за Пирло и клуба".

"Бяхме в извънредна ситуация, ако погледнете отсъстващите", каза Пирло, който снощи не можеше да използва контузените Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Хуан Куадрадо, Артур Мело, Пауло Дибала, Алваро Мората и наказания Данило.

"Вече бяхме адаптирали Алекс Сандро като централен защитник така че не можехме да измислим повече от това", продължи Маестрото относно схемата за мача 3-4-1-2. "Ако ви липсват толкова много бранители, бекове и нападатели, тогава ми кажете какво да направя".

Пирло беше попитан дали не е трябвало да използва Раду Драгушин като краен бранител в схема 4-4-2, вместо да заложи на трима футболисти в задни позиции. "Драгушин не е бек и никога не е играл на тази позиция. Трябва да гледате мачовете внимателно, преди да коментирате", каза още треньорът. Падован отговори, че наблюдава срещите съсредоточен и Пирло му отвърна. "Не си личи. Драгушин никога не е грал на тази позиция".

Разговорът премина към позициите на Федерико Бернардески и Федерико Киеза, които на "Маркантонио Бентегоди" покриваха фланговете. "Извинете, но кои футболисти бихте поставили на тези позиции? Киеза е атакуващо крило, има много мачове в тази роля. Бернардески почти винаги се е подвизавал на въпросната позиция. Може би те бяха единствените футболисти в естествените си позиции. Когато трябва да се правят промени, е нужно всеки да се адаптира", завърши Пирло.