Италианският шампион Ювентус има три варианта за нов треньор, ако се стигне до раздяла с Андреа Пирло, съобщава La Repubblica.

Изданието добавя, че "бианконерите" нямат финансова възможност да вземат мениджърите на Ливърпул или Манчестър Сити, съответно Юрген Клоп и Пеп Гуардиола. Името на испанеца от години е свързвано със "Старата госпожа", но пандемията от коронавирус засегна сериозно Юве и клубът свива бюджета. Още през февруари грандът от Ботуша обяви загуби от 113,7 млн. евро за първите шест месеца на сезон 2020/21.

Ако се стигне до освобождаване на Пирло преди края на сезона, на поста до лятото ще застане помощникът му Игор Тудор. После ще се обсъждат имената на треньора на Лацио Симоне Индзаги, който има договор до края на сезона, още на Джан Пиеро Гасперини от Аталанта и свободния Лучано Спалети.

Последните двама имат история с Юве. Гасперини е водил юношески формации на торинци и никога не е криел, че е фен на отбора. Спалети беше с единия крак на "Алианц Стейдиъм" преди назначаването на Макс Алегри, но в крайна сметка тактикът от Ливорно получи работата и се превърна в любимец на тифозите. Интересното е, че името на Алегри също се спряга, но лошите му отношения с Павел Недвед и Фабио Паратичи правят възможността за завръщане минимална. 

"Стигнахме до естествен край. Имаше разминавания във вижданията ни. Президентът взе решение повече да не работим заедно, но имам добри отношения с Андреа Аниели", каза Алегри в обширно интервю за Sky Sport в неделя.

След изненадващата домакинска загуба с 0:1 от Беневенто бъдещето на Пирло в Юве вече не е сигурно. Шампионите изостават на 10 точки от лидера в Серия "А" Интер и по всичко личи, че 9-годишната доминация приключва. Освен това "бианконерите" отпаднаха от Порто на 1/8-финалите в Шампионска лига. 

Маестрото все още има шанс да запази работата си и за следващия сезон, но за целта следващите 5 мача на Ювентус са ключови. Те са гостуване на градския съперник Торино, домакинство на Наполи, после нов мач у дома, срещу Дженоа, визита на Аталанта и среща с Парма на "Алианц Стейдиъм". При неблагоприятен развой в тях, Юве може сериозно да се притеснява и за мястото си в Топ 4.