Скандал е избухнал в шампиона на Италия Ювентус след изненадващата загуба с 0:1 от Беневенто насред "Алианц Стейдиъм" в мач от 28-ия кръг на Серия "А".

С този резултат "Старата госпожа" поднесе титлата на Интер на тепсия и изглежда, че 9-годишната хегемония на Ботуша приключва.

Базираният в Торино вестник La Stampa съобщава, че срамният резултат е предизвикал високо напрежение. Изданието пише за викове и обиди между футболистите в съблекалнята.

Говори се за скандал между треньора Андреа Пирло и президентът на клуба Андреа Аниели. Tuttosport добавя, че Маестрото вече не се радва на безрезервна подкрепа от ръководството и дербито с Торино може да е решаващо за бъдещето му.

Работата му ще бъде оценена и през следващите мачове и вече не може да си позволи подобни провали. Припомняме, че Юве е на 10 точки зад лидера Интер при равен брой мачове и на 4 т. зад Милан, който е със среща повече.

"Бианконерите" бяха елиминирани и от 1/8-финалите на Шампионска лига от Порто, което също предизвика голямо недоволство. По-рано през сезона Юве спечели Суперкупата на Италия след 2:0 над Наполи и се класира на финал за Купата на страната. Там съперник е Аталанта. 

Снимка: БГНЕС