Трансферното лято в италианския хегемон Ювентус се очаква да бъде доста интересно.

"Бианконерите" обявиха сериозни финансови загуби от над 100 милиона евро заради пандемията, но въпреки това се очаква клубът да е сред най-активните в сделките.

Според L'Equipe Юве продължава да следи бившия нападател на Наполи и настоящ на Олимпик Марсилия Аркадиуш Милик. Полякът напусна стадион "Диего Армандо Марадона" и премина в Лига 1 под наем за 18 месеца и задължителна откупна клауза от 8 млн. евро.

Причината за това е, че Милик отказа да поднови договора си с Наполи и според изданието, преместването му в Марсилия е временен вариант, за да играе редовно преди Европейското първенство. В крайна сметка се очаква той да премине в Ювентус срещу 12 млн. евро. Именно тази сума е заложена като освобождаващата в договора на 27-годишния нападател, който в 8 мача има 4 гола за Марсилия.

В същото време Daily Express съобщава, че Ювентус и Манчестър Юнайтед готвят бартер. Адриен Рабио може да поеме към "Олд Трафорд", а към Ботуша да тръгне Дони ван де Беек, който кара разочароващ първи сезон в английския гранд.

23-годишният нидерландец има 13 мача и 1 гол във Висшата лига, след като беше купен от Аякс срещу 39 млн. евро. Френският халф пък кара втори сезон при "Старата госпожа", но играе на приливи и отливи. По същата схема миналото лято Юве взе Артур Мело от Барселона, а Миралем Пянич отиде на "Камп Ноу".

На Ботуша прогнозират, че е възможно сделките за Милик и Ван де Беек да се осъществят, защото за целта не е нужно Юве да харчи много средства. Сред големите цели на шампионите е и асът на Сасуоло Мануел Локатели, който струва 40 млн. евро.