Трети футболист на италианския шампион Ювентус е заразен с коронавирус, съобщава Corriere dello Sport.

Името му не се съобщава, но по непотвърдена информация това е един от най-добрите играчи на "Старата госпожа" през сезона Федерико Киеза.

При потвърждаване на положителния тест, въпросният състезател със сигурност пропуска утрешното домакинство на Наполи, което се явява пряка битка за Топ 4 в Серия "А".

С положителни проби в Юве са още Леонардо Бонучи и Мерих Демирал. Триото Артур Мело, Уестън Маккени и Пауло Дибала обаче се завръща. Те не попаднаха в групата за дербито с Торино (2:2), защото се събраха на вечеря по време на пандемия. Бразилецът и аржентинецът обаче не са готови на 100% за игра и в най-добрия случай ще седнат на пейката.

Юве приема Наполи утре от 19.45 часа наше време. Сблъсъкът е от 3-ия кръг и трябваше да се състои в началото на октомври, но това не стана заради два случая на коронавирус в отбора на южняците. Първоначално те получиха служебна загуба и една точка от актива им беше отнета, но след обжалване, наказанието беше отменено и мачът ще се състои утре.

В класирането двата отбора имат по 56 т. и заемат съответно 4-то и 5-то място. Пред тях са Милан (60) и Атланта (58), които са със среща повече.