Манчестър Юнайтед започна офанзива за привличането на звездата на Ювентус Кристиано Роналдо. Това съобщи известният журналист Никола Скира в профила си в Twitter.

Според него "Червените дяволи" вече са се свързали с агента на петкратния носител на Златната топка Жорже Мендеш, за да видят дали трансферът е възможен.

Роналдо има договор с италианския шампион до лятото на 2022 г. В последните месеци световните медии не спират да пишат, че е напълно възможно Кристиано да напусне "Старата госпожа" след края на сезона.

Две са основните причини, които се изтъкват за евентуална раздяла. Първата е високата заплата на Роналдо от 31 млн. евро годишно, която е в тежест на Юве заради финансовата криза. Втората е, че нападателят не е доволен от класата на отбора.

Роналдо носи "черно-белия" екип от 2018 г., когато беше купен от Реал Мадрид срещу 117 млн. евро. През този сезон 36-годишната звезда има 28 мача в Серия "А", в които е вкарал 25 гола (5 от дузпи) и е дал 3 асистенции.

Кристиано игра на "Олд Трафорд" между 2003 и 2009 г. С Юнайтед  спечели три титли на Англия, Купата и Суперкупата на страната, Шампионска лига и Световното клубно първенство.