Ръководството на “Ювентус” се събра на извънредна среща и реши да остави Андреа Пирло начело на тима. В неделя тимът претърпя разгромна домакинска загуба с 0:3 от “Милан” и е извън топ 4 при три оставащи кръга.

Пирло пък нямаше никакво обяснение за тежката загуба. Той заяви, че тимът е бил подготвен добре за големия сблъсък за топ 4, но мачът не се е развил според очакванията.

“Много компоненти не се получиха. Когато загубиш важен мач с 0:3, това означава, че много неща не са се получили. "Не, няма да напусна. Поех тази роля с голям ентусиазъм, въпреки всички трудности”, коментира Пирло.

След девет поредни титли на Италия, “Ювентус” може да се окаже извън местата, даващи право на участие в Шампионска лига. При три кръга до края на сезона, “Ювентус” заема петото място, на точка зад четвъртия “Наполи” и е изправен пред сериозната опасност да завърши извън топ 4.

 

Междувременно „Салернитана” официално се завърна в Серия "А" след 23-годишна пауза. Това се случи, след като "тъмночервените" победиха с 3:0 като гост “Пескара” в двубой от последния кръг на редовния сезон в Серия "Б".