Шефовете на Ювентус са на различни мнения относно бъдещето на треньора Андреа Пирло.

Според La Gazzetta dello Sport спортният директор Фабио Паратичи и вицепрезидентът Павел Недвед са влезли в спор за Маестрото на паркинга на клубната база Континаса.

Първият е настоявал Пирло да бъде освободен от поста заради загубата с 0:3 от Милан в Торино, но чешката легенда се е застъпил за младия спец. В крайна сметка той ще води "Старата госпожа" до края на сезона, от който остават три мача в Серия "А" и финал за Купата на Италия срещу Аталанта на 19 май.

Самият Пирло даде пресконференция преди утрешното гостуване на Сасуоло. На нея той заяви, че във футбола може да се случи всичко и човек винаги се учи.

"Не искам да видя оставка утре. Изоставаме на точка от зона Шампионска лига и ни остават три срещи. Предстои ни деликатен двубой и се надявам всички футболисти да са здрави. Целта ни е да докажем, че заслужаваме да сме в Топ 4 и можем да го направим само с резултати. Бяхме разочаровани от дербито с Милан, но целта не се променя", каза Пирло.

Той заяви още, че през сезона се е борил с много проблеми. "Имахме бум на коронавирус, контузии, често сменяхме формациите. Допуснахме много голове след колективни грешки. Имаме много енергия в нас и сме ядосани, защото сме Ювентус и не можем да се примирим с тази позиция. Мисля само доброто на клуба", каза още той.

Маестрото намекна, че срещу Сасуоло Данило и Артур Мело могат да започнат титуляри. "Необходимо е да се представим на ниво, независимо кой ще играе. Трябва да почитаме тази фланелка, не можем да си позволим представяне като в неделя", завърши Пирло. 

Снимка: БГНЕС