Ювентус запази шансове да участва в Шампионска лига през новия сезон, след като победи с 3:1 като гост Сасуоло в мач от 36-ия кръг на Серия "А".

"Бианконерите" отново не убедиха с представянето си и още в самото начало Джанллуиджи Буфон спаси дузпа. После голове на Адриен Рабио и Кристиано Роналдо дадоха спокойствие за "Старата госпожа", но след почивката Джакомо Распадори върна надеждите на домакините. Все пак Пауло Дибала оформи крайния резултат.

В класирането Юве събра 72 точки, но заема 5-то място и остава зависим от съперниците си, които също спечелиха своите мачове от кръга. Наполи има 73 т., а Аталанта и Милан са с по 75 т. Сасуоло остава на 8-ма позиция с 56 т. и има шансове да се класира за Лига Европа. 


Сасуоло влезе в мача в отлична форма – 5 победи и 1 равенство в последните си 6 мача в калчото, докато Ювентус се намираше в тежко положение след домакинската загуба с 0:3 от Милан.

Андреа Пирло направи няколко промени от дербито с "росонерите". Пауло Дибала беше предпочетен пред Алваро Мората за партньор на Кристиано Роналдо в атака. На вратата започна легендата Джанлуиджи Буфон, от 1-ата минута стартираха още Данило, Леонардо Бонучи, Артур Мело и Деян Кулушевски.

Голмайсторът на "неровердите" Франческо Капуто не е готов на 100% за игра и остана на пейката. Жереми Бога се завърна и игра в предни позиции до Доменико Берарди и Джакомо Распадори.

Мачът започна кошмарно за Юве и положенията пред Джанлуиджи Буфон се редяха едно след друго. Още в 3-ата минута Жереми Толян напредна и намери Хамед Траоре, който не уцели вратата. Малко по-късно Доменико Берарди проби и шутира опасно, но на сантиметри покрай целта.

Четвърт час след началото Адриен Рабио сбърка, Леонардо Бонучи се опита да го покрие, но спъна в наказателното поле Джакомо Распадори – дузпа за Сасуоло. Зад топката застана Берарди, но Буфон, който вчера обяви, че напуска "Старата госпожа", спаси!

Постепенно гостите се съвзеха и откриха резултата при първата си добра атака. След почти половин час игра Рабио стреля по земя, топката се отби в гредата и влетя в мрежата на Андреа Консили за 1:0!

Голът не смути Сасуоло и първо удар на Траоре профуча в опасна близост, а после и мерникът на Жереми Бога изневери. 5 минути преди края на полувремето Педро Обианг можеше да изравни, но отново Буфон беше на мястото си и спаси.

В 45-ата минута Юве удвои преднината си. Рабио подаде към Кристиано Роналдо, който се справи с Марлон и сам срещу вратаря не сбърка за 2:0!

Втората част започна по-добре за "бианконерите", но на два пъти Федерико Киеза не успя да сложи точка на спора. Първо Консили изби негов изстрел, а после не уцели вратата.

И след почти час игра Сасуоло се върна в мача. Распадори направи двойно подаване с трансферната цел №1 на Юве – Мануел Локатели, и с хубаво изпълнение по земя матира Буфон за 1:2!

Това принуди Юве веднага да се хвърли в атака, за да не допусне изравняване, но Киеза и резервата Родриго Бентанкур не успяха да се разпишат от добри позиции. В 66-ата минута обаче Пауло Дибала възстанови аванса на торинци от два гола.

Аржентинският техничар беше изведен от Деян Кулушевски и с елегантно прехвърляне направи резултата 3:1! В 73-ата минута Дибала можеше отново да вкара гол, но Консили спаси шутът му.

Малко по-късно Роналдо нацели гредата, а до края резултатът остана непроменен. 

Сасуоло – Ювентус 1:3

Голмайстори: 0:1 Рабио (28), 0:2 Роналдо (45), 1:2 Распадори (59), 1:3 Дибала (66)

Сасуоло: Консили, Кириякопулос (76-Рожерио), Ферари, Марлон, Толян (56-Кирикеш), Локатели, Обианг (56-Лопес), Траоре (56-Дефрел), Бога (77-Джуричич), Берарди, Распадори
Треньор: Роберто Де Зебри

Ювентус: Буфон, Данило, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Киеза (81-Куадрадо), Рабио, Артур (61-Бентанкур), Кулушевски, Дибала (81-Киеза), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Стадион: "Мапей"
Съдия: Пиеро Джакомели
Жълти картони: Марлон (Сасуоло); Данило, Киеза (Ювентус)