Трите останали клуба в плановете за Суперлигата – Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, планират нов опит да заменят най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига, съобщава германското списание Spiegel.

Припомняме, че миналият април група от 12 клуба за кратко шокира европейския и световен футбол с опит за създаване на нов турнир. Опитът за нов проект се провали в рамките на 48 часа, когато девет клуба – Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм, се оттеглиха от плановете си заради разгневената опозиция от фенове, играчи, политици и организации.

Въпреки това, Spiegel предава, че останалите три клуба – Реал, Барселона и Ювентус, работят с две консултантски агенции при следващия си опит да създадат „Суперлига 2.0“. Spiegel твърди, че е видял документ от десет страници, озаглавен „Проправяйки пътя за Суперлига: стратегията за реконструкция, възстановяване и победа“. В документа е изготвен план за спечелване на други топ клубове и ключови фигури като политици, собственици и журналисти.

Стратегията представя различни сценарии за новия турнир, като Суперлига 1, включващ 20 клуба да замени Шампионска лига и Суперлига 2, също с 20 отбора, вместо Лига Европа. Ще има промоция и изпадащи между двете лиги. /БГНЕС