Президентът на Ювентус и заклет поддръжник на проекта за Суперлига Андреа Аниели отново коментира провалилия се опит за преврат на най-големите футболни клубове. Той обяви, че учредителите на Суперлигата са имали предварително признание от УЕФА за надпреварата и тя всъщност е зов за помощ от страна на европейските клубове.

Ювентус е един от трите тима, заедно с Реал Мадрид и Барселона, които все още застават зад проекта и не са се оттеглили от него - а това ги превръща в мишена за сурови санкции от страна на УЕФА.

"От години се опитвам да променя европейските клубни турнири, защото знаците на криза бяха видими още преди пандемията. Суперлигата не беше опит за преврат, а отчаян зов за помощ. Споразумението между основателите на Суперлигата беше обусловено спрямо предварителното признаване от УЕФА за състезанието. Отговорът беше арогантен към всички участници, а сега агресивното отношение продължава към три клуба", смята цитираният от webcafe.bg Аниели.

"Не с този тип поведение се реформира футболът, изправен пред криза. За щастие, знам, че не всички в УЕФА разбират случващото се по същия начин. Има желание за диалог. Другите спортове също са изправени пред промени от този тип. Почти всички заинтересовани от спорта страни защитават тезата, че моделът трябва да бъде променен", добави президентът на "бианконерите".

"Ювентус, Барселона и Реал Мадрид са решени да постигнат цялостна реформа на евротурнирите и най-вече в интерес на клубовете, които показаха, че се страхуват", каза още той.