Скандалният Мино Райола отново се превърна в център на внимание, засенчвайки изцяло днешния сблъсък между Ювентус и Милан. Суперагентът говори пред редица италиански медии, като думите му разкриха няколко потенциални трансфера на играчи на двата отбора, включително и такива по оста „Джузепе Меаца“ – „АлианцСтейдиъм“.

„Алесио Романьоли може да се присъедини към Ювентус през следващия юли, когато договорът му с Милан изтича. Възможно е да сформират добър тандем с Матайс де Лихт, но не съм убеден, че нидерландецът вече ще е част от отбора“, загадъчно заяви Райола, цитиран от "Тема спорт". Той коментира и възможността контузеният Златан Ибрахимович да прекрати състезателната си кариера след края на контракта му с росонерите.

„През следващия юни ще видим какво решение ще вземе Златан. Той обмисля плановете си година за година, без да бърза. Със сигурност в деня, в който почувства, че повече не може да бъде ключова фигура за тима, той ще заеме директорски пост“, добави мениджърът на шведската звезда. Той също така заяви, че Ювентус все още съжалява за това, че не успя да привлече Джанлуиджи Донарума, който в крайна сметка подсили ПСЖ. Този ход на рекордьорите по титли на Италия доведе до вратарска криза в редиците им, тъй като според бившия страж на тима Микеланджело Рампула причината за колебливите изяви на Войчех Шченсни в последно време е именно възможността той да играе ролята на резерва при евентуален трансфер на италианския национал.

В същото време стана ясно, че въпреки рекордните финансови загуби от 210 млн. евро Ювентус ще бъде в състояние да запази някои от водещите си играчи. Очаква се през следващата седмица Пауло Дибала да поднови изтичащия през лятото договор със Старата госпожа. Според медиите на Апенините агентът на футболиста Хорхе Антут преди няколко месеца го е посъветвал да изчака, за да разбере дали се вписва в плановете на Масимилиано Алегри, и след като това се е потвърдило, няма да има проблем сделката да бъде финализирана. Халфът Хуан Куадрадо също ще сложи подписа си под нов контракт, който ще го обвърже с бианконерите до 2023 година.

Снимка: БГНЕС