Ювентус отново не убеди, но победи с 3:2 Сампдория в мач от 6-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

"Старата госпожа" показа слабости в защита, но в и добра резултатност в атака. Още в 10-ата минута Пауло Дибала откри резултата след асистенция на Мануел Локатели. Но малко по-късно аржентинската перла на торинци се контузи и напусна със сълзи на очите.

В края на полувремето Леонардо Бонучи вкара за 2:0 от дузпа, но 60 секунди по-късно "моряците" се върнаха в мача чрез Мая Йошида. След почивката Локатели затвърди отличната си форма с гол, дошъл след подаване на Деян Кулушевски. В 83-ата минута Антонио Кандрева върна интригата, но до края "черно-белите" задържаха крехкия си аванс и спечелиха.

В класирането Юве събра 8 точки и се изкачи на 9-то място. Сампдория остава на 14-та позиция с 5 пункта. Денят беше паметен за треньора на торинци Макс Алегри, защото това беше негов двубой №400 на скамейката в калчото.


Макс Алегри смени половината си титулярен състав от победата с 3:2 над Специя, която беше първа през сезона в калчото. Матия Перин застана на вратата вместо Войчех Счесни. Крайни защитници бяха Хуан Куадрадо отдясно и Алекс Сандро отляво. В халфовата линия Мануел Локатели зае мястото на неубедителния в последно време Уестън Маккени. В атака партньор на Пауло Дибала беше Алваро Мората. Гостите също бяха подредени в 4-4-2 с двама ветерани в атака, Франческо Капуто и Фабио Куалярела. Те бяха подпомагани от още един опитен футболист - Антонио Кандрева. 

Още в началото Пауло Дибала поиска дузпа, но главният съдия Джовани Айролди беше категоричен, че такава няма. После Юве вдигна темпото и голът не закъсня. В 10-ата минута удар на Мануел Локатели беше блокиран, но топката се върна в него. Халфът продължи към Дибала, който със страхотно изпълнение в долния ляв ъгъл на Емил Аудеро откри резултата – 1:0!

Секунди по-късно "бианконерите" пропуснаха да удвоят преднината си. Дибала намери Федерико Киеза на чиста позиция, но той стреля в аут. Алваро Мората пък беше изведен сам срещу Аудеро, но не успя да го преодолее. В тези минути за първи път от началото на сезона "Старата госпожа" се забавляваше на терена и футболистите демонстрираха чудесно движение на терена без топка.

След четвърт час игра Мората опита да преодолее вратаря с шут по диагонала, но Аудеро отново го спря. Самп отговори с неточно изпълнение на Франческо Капуто. В средата на полувремето Дибала се контузи сам и напусна терена със сълзи на очите. На негово място се появи Деян Кулушевски, който стреля в аут. По-късно шведският национал засече с глава, но отново неточно.

В 42-ата минута удар на Киеза се отби в ръката на Никола Мура, което означаваше дузпа за Юве. Зад топката застана Леонардо Бонучи, който с безкомпромисно изпълнение покачи на 2:0! Отговорът на гостите беше бърз след чудесен изстрел на Фабио Куалярела, който Матия Перин изби. Но от последвалия корнер Антонио Кандрева намери Мая Йошида, който с глава от границата на вратарското поле намали на 1:2!

В 57-ата минута Ювентус отново поведе с два гола. Дълбоката преса на Кулушевски даде резултат и той открадна топката в наказателното поле. Последва пас назад, където Локатели без проблеми преодоля падналия на земята Аудеро за 3:1!

По-късно в игра се появи Джорджо Киелини, с което Макс Алегри показа, че "затваря" мача. В 74-ата минута Аудеро изби с една ръка свирепо изпълнение на Родриго Бентанкур. След това гостите опитаха натиск, но така и не стигаха до опасно положение пред Перин. Вместо това, "моряците" можеха да инкасират четвърто попадение, но Мората отново не уцели вратата.

В 83-ата минута интригата отново се върна. Кандрева беше намерен на точката за дузпата и с удар от движение матира Перин за 2:3. До края имаше достатъчно време за изравняване, но Юве отново започна да държи повече топката и Уестън Маккени не успя да се разпише с глава. Нов гол не падна и домакините спечелиха заслужено.

Ювентус – Сампдория 3:2

Голмайстори: 1:0 Дибала (10), 2:0 Бонучи (43-д), 2:1 Йошида (44), 3:1 Локатели (57), 3:2 Кандрева (83)

Ювентус: Перин, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Киеза (70-Киелини), Локатели, Бентанкур (82-Маккени), Бернардески (70-Рамзи), Дибала, Мората (82-Кийн)
Треньор: Макс Алегри

Сампдория: Аудеро, Берешински, Йошида, Коли, Муру (59-Ауджело), Депаоли (59-Дамсгор), Торсби (87-Аскилдсен), Екдал (59-Силва), Кандрева, Капуто (70-Торегроса), Куалярела
Треньор: Роберто Д'Аверса

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Джовани Айролди
Жълти картони: Бентанкур, Куадрадо, Бонучи, Кийн (Ювентус); Торсби, Муру, Екдал (Сампдория)

Снимка: БГНЕС