Треньорът на Зенит Санкт Петербург – Сергей Семак, похвали Ювентус преди утрешния мач между двата отбора.

Срещата от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига ще се играе в Русия и домакините се нуждаят от задължителна победа, за да имат шансове да преминат във фазата на директните елиминации.

В класирането Юве е лидер с пълен актив от 6 точки, Зенит и Челси имат по 3 пункта, Малмьо още е с нулев актив. "Ювентус е машина за постигане на желания резултат", заяви Семак на днешната си пресконференция.

Под ръководството на Макс Алегри, "бианконерите" наистина започват да напомнят от славните си години, през които спечелиха девет поредни титли на Италия. В последните си три срещи, "черно-белите" победиха с по 1:0 Челси, Торино и Рома.

"Очаква ни труден мач срещу отбор, който набира скорост. Ще се подготвим добре и ще се опитаме да играем възможно най-добре. Ювентус играе отлично в защита и организира плашещи контри. Изглеждат много, много добре на терена. Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи са характерът и душата им. Лидери са в групата ни, докато за нас срещата е много важна относно перспективите ни да продължим напред", добави 45-годишният специалист.

Той няма да може да разчита единствено на халфа Магомед Оздоев. 28-годишният руски национал е с контузия. За Юве няма да играят Адриен Рабио (коронавирус) Пауло Дибала (травма), Матайс де Лихт до последно е под въпрос. Мачът между двата отбора е утре от 22.00 часа наше време.

Снимка: БГНЕС