Треньорът на Рома Жозе Моуриньо остана изненадващо спокоен след дербито с Ювентус, загубено с 0:1. Сблъсъкът от 8-ия кръг на Серия "А" предложи спорни съдийски отсъждания, особено в края на първото полувреме.

Тогава Тами Ейбрахам вкара гол, но главният съдия Даниеле Орсато го отмени и даде дузпа за "вълците", която Жордан Верету изпусна. Очакванията бяха след срещата Специалния да коментира решението на реферите, но той запази самообладание, въпреки че изрази недоволство от допълнителното време. 

"Да дадеш само три минути продължение, това ми се струва умишлено. Не искам да го коментирам ситуацията с дузпата. Искам да имам всичката информация, все още не съм гледал повторенията. Искам да игнорирам този момент и да се концентрирам върху представянето на моя отбор. Надявам се всичко, което чух от щаба на Ювентус, да го кажат и пред камерите. Те признаха колко много ги затруднихме", заяви Моуриньо, след което похвали отбора си за играта на "Алианц Стейдиъм".

"Играхме страхотно. Това казах и на играчите в съблекалнята. Разбира се, говорим за загуба и нула точки, но въпреки това мога да кажа, че се представихме чудесно във всяко едно отношение. Поздравления за организацията, за здравата работа, за всички, които взеха участие, независимо от физическите трудности, липсващите играчи и паузата в шампионата. Видях кураж, увереност, вяра. Да, загубата винаги ще си бъде загуба, но от гледна точка на нашия проект, този мач е важен за израстването на нашия отбор. Може да не сте съгласни с мен, но мисля, че отборът, който заслужаваше да спечели, загуби. Но това е част от футбола", добави Моуриньо.

В следващия кръг Рома приема Наполи, който има 8 победи след 8 кръга в калчото и оглавява класирането.