Треньорът на Ювентус Макс Алегри остана доволен от победата с 1:0 над Рома в дербито от 8-ия кръг на Серия "А".

"Бианконерите" записаха четвърти пореден успех в калчото и започват да се изкачват в класирането. Таблицата в челото на калчото е много сгъстена, като единствено Наполи (24) и Милан (22) са дръпнали напред.

На 3-то място е Интер със 17 точки, следва Рома с 15 пункта, а Юве, Лацио и Аталанта са с по 14 т. "Постигнахме важна победа и направихме още една крачка напред в класирането", заяви Алегри след снощното дерби.

Той пое отговорност и за слабото начало на сезона. Юве не записа победа в първите 4 кръга, в които стигна едва до 2 т. "Няма да ви лъжа, вероятно и аз имам вина с някои свои действия. Трябваше да опозная някои от играчите и техните характеристики", заяви той, след което добави, че е доволен от втората поредна победа в Италия с 1:0.

"Харесва ми да побеждаваме с този резултат. Рома е много добър отбор в техническо отношение, има класни играчи и ни създадоха проблеми в началото, но след гола ние подобрихме играта си. Разполагаме със състезатели, които са по-подходящи да действат на контраатака. Затова, когато задържаме по-дълго топката, понякога заспиваме, или се изнервяме. Научихме се да забавяме играта в правилните моменти, но трябва да се научим и да увеличаваме темпото, когато се налага", добави Алегри.

В следващия кръг Юве гостува на Интер. Дерби д‘Италия ще се играе в неделя от 21.45 часа наше време.