Ювентус постигна рутинна победа с 1:0 над Малмьо в Торино, която в последствие се оказа изключително ценна. С нея "бианконерите" излязоха от Група Н на Шампионската лига като победител, след като се възползваха от издънката на Челси в Санкт Петербург (3:3 със Зенит). Единствения гол в Торино реализира Мойсе Кийн в 18-та минута, а освен това младият нападател се отчете с няколко сериозни пропуска. В крайна сметка и само един гол бе достатъчен на Юве за петата победа от шест мача в групата.

С нея Ювентус събра актив от 15 точки, с 2 повече от втория Челси. Зенит е трети с 5 и ще продължи участието си в евротурнирите в елиминациите на Лига Европа. Малмьо, който в квалификациите отстрани Лудогорец, остана на дъното с 1 точка

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри заложи на експериментален състав и даде шанс на играчи, които играят рядко. Сред тях бе дори младокът Кони Де Винтер, а Мойсе Кийн бе въвлечен в почти всички интересни положения пред вратата на шведите.

Кийн можеше да открие резултата още в 7-та минута, когато получи добро подаване на границата на наказателното поле, но прати топката на сантиметри от вратата.

Натискът на Ювентус се увеличаваше и в 18-та минута Кийн реализира. Федерико Бернардески центрира по великолепен начин от дясното крило, а нападателят изпревари вратаря на гостите и с глава вкара топката в мрежата за 1:0.

До края на полувремето Юве продължи да диктува събитията, но не успя да удвои преднината си. В заключителните минути на първата част Артур стреля опасно от двайсетина метра, но топката мина на сантиметри от вратата.

Второто полувреме протече по същия начин - “Старата госпожа” владееше продължително топката и не даваше особено шансове на противника си. В 58-та минута Адриен Рабио бе близо до втори гол за Юве, след като бе намерен в наказателното поле, но не успя да нанесе точен удар.

Последваха два пропуска на Мойсе Кийн. В 66-та минута нападателят предизвика страхотна реакция на стража на гостите. В 70-та минута далечен удар на Бернардески бе отразен от Диавара, а Кийн имаше възможност да вкара на празна врата. Ударът на нападателя от малък ъгъл обаче бе неточен и прати топката от външната страна на мрежата.

В 82-та минута Кийн направи още един фрапантен пропуск. Този път Рабио стреля мощно от границата на наказателното поле, а Диавара не изби достатъчно добре топката. Тя попадна у Кийн, който на метри от вратата не успя да я прокара покрай стража на гостите. До края на срещата пропуски за домакините направиха още резервите Хуан Куадрадо и Алваро Мората.

Ювентус - Малмьо 1:0
1:0 Мойсе Кийн 18’

Ювентус: Перин, Ругани, Бонучи, Де Винтер (71 - Де Шилио), Сандро, Рабио, Бентанкур (90 - Мирети), Артур, Бернардески (81 - Куадрадо), Дибала (46 - Мората), Кийн (90 - Да Грака)

Малмьо: Диавара, Олсон, Нилсен, Ахмедходжич, Мойсандер, Ракип (30 - Пеня), Иносент (90 - Налич), Кристиансен, Бергет, Бирмачевич, Чолак (78 - Абубакари)