Със само 23 гола в 17 мача в Серия "А", Ювентус има най-слабата атака сред първите десет отбора в калчото. Поглеждайки към втората част на класирането, Болоня, Верона, Сасуоло и Сампдория бележат по-често от "бианконерите".

Пауло Дибала е най-добрият реализатор за торинци през сезона с осем гола в 17 мача, следван от Алваро Мората с шест в 21 мача. Нов нападател е приоритет за Юве през януари. Душан Влахович от Фиорентина е цел №1, но клубът няма финансовата сила да го вземе през зимата.

Мауро Икарди, Единсон Кавани, Пиер-Емерик Обамеянг, Джанлука Скамака и Антъни Марсиал са свързвани с преместване при "Старата госпожа". Но кой ще е най-добрият вариант?

Ювентус се нуждае от нападател, който може да окаже незабавен ефект на терена и без да тежи финансово. Целта е отборът да се направи по-конкурентоспособен, без да се харчат луди пари и в същото време да се намалят заплатите с раздялата с Аарън Рамзи, Артур Мело, даже и Деян Кулушевски.

Икарди изглежда най-подходящ не само заради опита си на Ботуша, но и заради трансферната стойност и заплатата. Бившият капитан на Интер има 124 гола в 219 мача с "нерадзурите" и не получава редовно време за игра в ПСЖ. Има само три попадения в 18 мача и беше титуляр само в 6 срещи в Лига 1.

Заплатата му е около 9 млн. евро годишно, но все още по-ниска от тези на Марсиал и Обамеянг (около 15 млн. евро) и Кавани (13 млн. евро). Скамака не получава толкова много, но Сасуоло не иска да го дава под наем с опция за закупуване нито сега, нито в края на сезона.

Италианският нападател има пет гола в 17 двубоя в калчото, а "неровердите" са готови да го продадат срещу 40 млн. евро веднага. Сума, която Юве не може да си позволи през януари.

От друга страна, ПСЖ може да се съгласи да даде Икарди под наем с откупна клауза, особено, ако той поиска да напусне Париж. Треньорът му Маурисио Почетино изрази желание нападателят да остане, въпреки че "все още е рано да се говори за зимния прозорец".

За разлика от Марсиал, Икарди е класически централен нападател, който ще се адаптира веднага към Серия "А", където вече е играл много години. Марсиал е нещо средно между нападател и крило и е отбелязал повече от 10 гола във Висшата лига само два пъти: 11 през сезон 2015/16 и 17 през 2019/20.

Той е вълнуващ нападател с достатъчно място за подобрение, но Ювентус вече не може да мисли за дългосрочното бъдеще и трябва да реши проблемите си сега. Отборът изостава на осем точки от зона Шампионска лига и отчаяно се нуждае от голове. Ето защо не може да се разчита на някого, който ще дебютира в калчото и Икарди изглежда най-подходящият вариант.

Материал на Football-italia, превод на Gol.bg