Пари Сен Жермен ще се опита да продаде нападателя Мауро Икарди през зимния трансферен прозорец. Аржентинецът е едва пети избор за атаката на френския гранд след Неймар, Мбапе, Меси и Ди Мария.

Според L'Équipe, както спортният шеф Леонардо, така и президентът Ал Келаифи, искат да орежат списъка от 33 играчи в първия отбор. Първият, който ще бъде пуснат на сергията е именно Икарди.

Нападателят така и не успя да се адаптира в Париж. Към добре познатите му спортни проблеми, се прибавя и латино риалитито със съпругата му Уанда Нара.

Преди около два месеца моделът го хвана в изневяра, заплаши го с развод, преди да последват опити за сдобряване и подобни драми, които определено го превръщат в проблемен за отбора.

Леонардо иска да получи 50 милиона за бившия играч на Интер, цифра, която изглежда невъзможна с оглед на лошото представяне, което Мауро показа през последния сезон и половина.

Другите, които клубът ще опита да пласира през януари, са Абду Диало, Курзава, Колин Дагба, младият Ерик Жуниор Дина-Ебимбе и третият вратар Серхио Рико.