Антони Марсиал предпочита да се присъедини към Севиля, ако напусне Манчестър Юнайтед следващия месец.

Нюкасъл, Барселона, ПСЖ, Ювентус и Борусия Дортмунд също се интересуват от френския нападател, като и трите клуба са по-скоро склонни на първоначална сделка под наем. Но Марсиал може да очаква да получи най-много игрови минути в Севиля, който е втори в класирането на Ла Лига. Футболистът ще проведе разговори с временния мениджър на Юнайтед Ралф Рангник относно бъдещето си в следващите няколко дни. Представителят на играча Филип Ламболи заяви за Sky Sports по-рано този месец, че иска да напусне през януари в търсене на повече игрово време.

Марсиал подписа с Манчестър Юнайтед през 2015 за сумата от 36 млн. паунда – най-голямата трансферна цена, плащана за тийнейджър по онова време. Той се разписа в дебюта си срещу Ливърпул на „Олд Трафорд“ при успеха с 3:1 и вкара 17 пъти в първата си кампания в клуба. 26-годишният играч има 79 попадения във всички турнири за „червените дяволи“, но изпадна от сметките в последните сезони в частност заради непостоянството в играта си, както и заради пробива на продукта от школата на Юнайтед Мейсън Грийнууд.

Марсиал изпитваше затруднения и с травми, след като разкъса коленни сухожилия по-рано тази година, които доведоха до липсата му в заключителните етапи на сезон 2020/21. За последно той игра за клуба на 2 декември в последния мач на Майкъл Карик начело на тима срещу Арсенал, като се появи от резервната скамейка при победата с 3:2. Французинът все още не е играл за Рангник, като пропусна срещите с Кристъл Палас и Норич поради контузия. Манчестър Юнайтед бе потърсен за коментар