Ювентус приема довечера от 21:45 часа Наполи в централния мач от 19-ия кръг на Серия А. Бианконерите са пети, докато кампанците трети, а при евентуален успех на домакините разликата между двата тима ще е само 2 точки. В този смисъл двубоят на „Алианц“ се явява истински тест за Ювентус в преследване на целта, а тя е попадане в Топ 4.

Моментът е изключително удобен за бианконерите на фона на сериозните проблеми у съперника. Замбо Ангиса, Кулибали и Унас са аут, тъй като са ангажирани с националните си отбори за Купата на Африка. Шестима футболисти (Осимхен, Лосано, Марио Руи, Мерет, Руис и Бофели) плюс треньора Лучано Спалети и двама души от щаба са с коронавирус. Това наложи да бъде получено специално разрешение от местните здравни власти, за да може тимът да пътува за Торино. То бе дадено и макар с 45-минутно закъснение чартърът с групата излетя вчера в 18:00 часа местно време в посока столицата на Пиемонт.

В Ювентус с COVID-19 са само Киелини, Артур и резервният вратар Пинсолио. Треньорът Масимилиано Алегри призна, че халфът Аарън Рамзи ще напусне клуба този месец. Не така обаче стоят нещата с нападателя Алваро Мората, който упорито е спряган за Барселона.

„Рамзи е на път да си тръгне от Ювентус. Мисля, че съставът ще си остане 99% същият, какъвто е и сега. Казах на Алваро, че остава тук. Той няма да напусне Ювентус, точка по въпроса. Мората е футболист, който се представя добре. Проблемът е, че му е лепнат грешен етикет. Той обаче е много важен за нас. По време на паузата работихме добре и успяхме да възстановим Федерико Киеза и Пауло Дибала, а на Данило са му нужни само още няколко дни. Интер е изявеният фаворит за скудетото, ние трябва да следваме целта си да попаднем в Топ 4 стъпка по стъпка“, заяви Алегри, цитиран от "Тема спорт".

„Разполагам с двама централни защитници и с трима бекове. Кои от тях ще играят, ще реша утре (б.р. – днес). Същото важи и за атакуващите играчи. В средата на терена ще играят двама измежду АдриенРабио, Родриго Бентанкур и Уестън Маккени. През последните дни се концентрирахме върху физическите и техническите аспекти. Ще бъдем готови за шестте ни мача през януари, те ще са ключови. Намираме се в извънредна ситуация и трябва да бъде намерено решение. Психически ние сме концентрирани върху това да играем утре (б.р. – днес) и мислим само за това. Другите въпроси не са в моята компетентност. Ние само трябва да се подготвим за един много труден мач. Проблемите в Наполи не бива да отслабват ни най-малко концентрацията ни. Те разполагат с достатъчно футболисти, които да заместят отсъстващите, и могат да ни създадат проблеми. Да не забравяме, че в подобна ситуация Наполи победи като гост Милан (1:0)“, завърши треньорът на Старата госпожа.