Скандал се разигра след снощната драма между Интер и Ювентус за Суперкупата на Италия. "Нерадзурите" грабнаха трофея след победа с гол на Алексис Санчес в 120-ата минута, което вбеси един от лидерите на "Старата госпожа" Леонардо Бонучи.

Защитникът точно се подготвяше да влезе в игра за изпълнението на дузпите, но попадението на чилиеца обърка плановете. Бонучи беше уловен от камерите да влиза в пререкание и след което да блъска човек от щаба на "нерадзурите", който впоследствие бе разпознат от медиите като секретаря на клуба Кристиано Мадзило.

Все още не е ясно дали това действия на италианския национал ще бъде санкционирано с някакво наказание от футболните управници, но е твърде вероятно това да се случи. 

Треньорът на Юве - Макс Алегри, пък обяви загубата като наивна. "Стана хубав мач, много добър тест за нас, за да разберем къде се намираме. За съжаление, понякога ми се струва, че дяволът е измислил футбола. Допуснахме наивна грешка пет секунди преди края". 

"Все пак играхме срещу най-силния отбор в Италия в момента и успяхме да ги затрудним. Надявам се да използваме болката от тази загуба и да я превърнем в гняв за предстоящите ни мачове от Серия "А", Купата и Шампионската лига. Отборът определено бележи прогрес, особено във физически план", заяви тактикът от Ливорно.

Снимка: БГНЕС