Федерико Киеза ще отсъства от терените за около седем месеца, разкриха от пресслужбата на Ювентус, след като италианският нападател претърпя операция на коляното.

„Старата госпожа“ сподели в изявление преди първия съдийски сигнал на дербито с Милан (0:0), че Киеза е бил опериран в Инсбрук „за реконструкция на кръстна връзка в лявото му коляно“. „Операцията премина успешно. Очакваният период за възстановяване е около седем месеца“, обявиха от Юве. Киеза напусна терена на „Олимпико“ през първата част при драматичния обрат над Рома с 4:3 преди две седмици, не дълго след като се завърна на терените след период в лазарета поради мускулна травма.

23-годишният футболист ще пропусне мачовете на Италия за евентуално класиране на Мондиала в Катар чрез плейофи, които стартират с двубой срещу Северна Македония в края на март. Отсъствието му ще бъде голям удар за селекционера на „Скуадра Адзура“ Роберто Манчини, след като бе една от звездите при триумфа на италианците на Евро 2020 миналото лято. Киеза има четири гола за Ювентус във всички турнири този сезон.