Виляреал и Ювентус завършиха 1:1 в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига, игран на "Естадио де ла Серамика".

"Бианконерите" поведоха още в 32-ата секунда с гол на новата си звезда Душан Влахович, за когото това беше дебют в турнира.

После "Жълтата подводница" изпусна две изгодни положения да изравни, след което "Старата госпожа" не позволяваше никакви опасности пред Войсчех Счесни.

В средата на второто полувреме обаче защитата на италианците увисна и Дани Парехо оформи крайния резултат. Така всичко ще се реши на реванша, който ще се играе на 16 март в Торино.

Лошата новина за Юве са контузиите на Матия де Шилио и Уестън Маккени, които бяха заменени принудително и така лазаретът вече е пълен до краен предел.


Унай Емери не можеше да разчита на Франсис Коклен, Рубен Пеня и Жерард Морено. На хартия тризъбецът му в атака беше съставен от Алберто Морено, Саму Чуквуезе и Арно Данжума. Новото попълнение Джовани Ло Селсо имаше по-свободна роля, в защита ветеранът Раул Албиол трябваше да спира Алваро Мората и дебютанта в турнира Душан Влахович.

Юве започна с експериментална защита заради много проблеми на Макс Алегри. Аут бяха Джорджо Киелини, Даниеле Ругани, още Федерико Бернардески, Федерико Киеза и Пауло Дибала. Леонардо Бонучи и Лука Пелегрини не бяха готови на 100% и седнаха на пейката. Така в центъра на отбраната до Матайс де Лихт започна Алекс Сандро.

Двата отбора влязоха в добра форма в сблъсъка. Виляреал имаше 3 победи и 1 равенство (0:0 с Реал Мадрид) в последните си 4 мача в Ла Лига. От своя страна Ювентус не познава вкуса на загубата в Серия "А" от 12 срещи, в които постигна 7 успеха и направи 5 ремита.

Мачът на "Естадио де ла Серамика" започна мечтано за "Старата госпожа". Още не беше изминала минута игра, когато Данило с дълъг пас намери Душан Влахович. Той овладя и с удар между Раул Албиол и Пау Торес изненада вратаря за 1:0!

"Жълтата подводница" бързо се надигна от първоначалния шок и пропусна две великолепни възможности да изравни. Първо Джовано Ло Селсо овладя подаване в наказателното поле и нанесе удар, който разтресе лявата греда. Малко по-късно Арно Данжума се опита да изненада Войсчех Счесни с триково изпълнение с пета, но полякът внимаваше и спаси.

Постепенно Ювентус изнесе играта в по-предни позиции и удар на Мануел Локатели излезе в аут, а Алваро Мората се озова на обещаваща позиция, но изпълнението му беше много неточно. В 38-ата минута италианците пропуснаха да удвоят преднината си. Уестън Маккени стреля от наказателното поле, но Албиол блокира.

До края на полувремето Матайс де Лихт се отличи с чудесна намеса в защита, след като изчисти успореден на голлинията пас. Малко след подновяването на играта Маккени с чудесен пас намери Мората, който засече от воле, но покрай целта.

В 57-ата минута гостите сбъркаха при изнасянето, Виляреал организира бърза атака, но Алберто Морено не успя да затрудни Счесни. След това удар на Хуан Куадрадо излезе в аут. После испанците натиснаха и в 66-ата минута резултатът беше изравнен. Етиен Капу с чудесен пас намери включилият се от втора позиция Дани Парехо, който беше изпуснат и не сбърка точно пред Счесни за 1:1!

До края на мача не стана почти нищо интересно, с изключение на един удар на Влахович, който беше спасен от Херонимо Рули.

Виляреал – Ювентус 1:1

Голмайстори: 0:1 Влахович (1), 1:1 Парехо (66)

Виляреал: Рули, Фойт, Албиол, Торес, Педраса (78-Еступинан), Чуквуезе (90-Пино), Капу, Парехо, А. Морено (79-Тригерос), Данжума, Ло Селсо
Треньор: Унай Емери

Ювентус: Счесни, Де Шилио (87-Пелегрини), Данило, Де Лихт, Сандро (46-Бонучи), Рабио, Локатели (71-Артур), Куадрадо, Маккени (81-Закария), Мората, Влахович
Треньор: Макс Алегри

Стадион: "Естадио де ла Серамика"
Съдия: Даниел Зийберт (Германия)
Жълти картони: Рули (Виляреал); Рабио (Ювентус)

Снимка: БГНЕС