Кошмарът от предните два сезона с Олимпик Лион и Порто на 1/8-финалите в Шампионска лига отново застигна Ювентус, след като "бианконерите" пак отпаднаха от тази фаза на турнира.

Този път Виляреал се оказа непреодолимо препятствие за италианския колос, който беше разбит с 3:0 (4:1 общ резултат) насред Торино с три гола в последния четвърт час.

През първото полувреме Юве създаде доста опасности, но Херонимо Рули спаси всичко възможно, веднъж и гредата му помогна.

След почивката двата отбора се дебнеха, но Даниеле Ругани направи дузпа, от която Жерар Морено не сбърка. В 85-ата минута Пау Торес сложи точка на спора, а в добавеното време и Арно Джунама вкара от бялата точка за крайното 3:0.

Така Виляреал се класира на 1/4-финалите и ще научи съперника си в петък, когато ще се тегли жребият.


Макс Алегри за пореден път имаше един куп кадрови проблеми. Аут за мача бяха Леонардо Бонучи, Алекс Сандро, Денис Закария, както и Уестън Маккени и Федерико Киеза, за които сезонът приключи.

След травми се завърнаха Джорджо Киелини, Федерико Бернардески и Пауло Дибала. Но и тримата не бяха готови на 100% и седнаха на пейката. Така в центъра на защитата отново започна Даниеле Ругани.

Атаката поведоха Алваро Мората и Душан Влахович, който в дебюта си в турнира вкара гол още в 33-ата секунда при крайното 1:1 в първата среща в Испания. Аут за Виляреал бяха Алберто Морено, Пако Алкасер и Рубен Пена. Жерар Морено се възстанови, но и той остана резерва.

Добрата новина за Унай Емери беше, че ветеранът Раул Албиол успя да стартира от 1-ата минута след мускулен проблем. В предни позиции той заложи на Джовано Ло Селсо и Арно Данжума.

Юве влезе в мача във великолепна форма от 4 поредни победи и 21 последователни мача без загуба в редовните 90 минути във всички турнири. 14 от тях бяха спечелени. Виляреал също се намираше в добра серия от 5 успеха, 2 равенства и само 1 поражение в последните си 8 двубоя.

Противно на очакванията, сблъсъкът започна много интересно и на двата отбора не им отне време да създадат голови положения. Първите опасности бяха пред вратата на "Жълтата подводница", която оцеля като по чудо при няколко страховити атаки в "черно-бяло".

Първо Алваро Мората стреля към левия ъгъл, но Херонимо Рули с чудесна намеса изби. Малко след това испанецът и Хуан Куадрадо се озоваха на страхотна позиция, но си попречиха и нито един от двамата не успя да шутира.

После дойдоха моментите пред Душан Влахович. Сръбският стрелец първо отправи истински снаряд, който Рули спаси. Малко по-късно Матия Де Шилио с великолепен пас изведе нападателя, който се измъкна и засече от движение, но разтресе напречната греда.

Виляреал отговори в 22-ата минута, когато Джовани Ло Селсо можеше да открие резултата. Той отправи свиреп удар от границата на наказателното поле, но на сантиметри от целта. До края на полувремето Влахович засече с глава на далечната греда, но отново вратарят на испанците отрази.

След почивката двата отбора логично внимаваха повече и най-интересните положения до 60-ата минута бяха удари на Адриен Рабио, които не завършиха с успех. И Хуан Куадрадо пробва далечно изпълнение, което не попадна в целта.

В 67-ата минута Мануел Локатели засече от движение, но в аут. Четвърт час преди края гостите имаха претенции за дузпа за фаул на Даниеле Ругани срещу Франсис Коклен. След допитване до ВАР, главният съдия Шимон Марчиняк посочи бялата точка. Зад топката застана Жерар Морено, Войсчех Счесни хвана ъгъла, но не и топката и Виляреал поведе – 1:0!

Макс Алегри взе мерки на секундата и смени Ругани за сметка на Пауло Дибала. Но и това не помогне и в 85-ата минута Пау Торес от корнер сложи точка на спора и Виляреал се класира напред. 

Крайното 3:0 оформи Арно Джунама в дузпа в добавеното време. Тя беше отсъдена за игра с ръка на Матайс де Лихт, но всичко започна след груба грешка на Данило.

Ювентус – Виляреал 0:3

Голмайстори: 0:1 Морено (78-д), 0:2 Торес (85), 0:3 Джунама (90-д)

Ювентус: Счесни, Де Шилио, Ругани (79-Дибала), Де Лихт, Данило, Локатели (83-Бернардески), Артур, Куадрадо, Рабио, Мората (86-Кийн), Влахович
Треньор: Макс Алегри 

Виляреал: Рули, Орие, Албиол, Торес, Еступинян, Пино (65-Чуквуезе), Парехо (86-Педраса), Капу, Тригерос (64-Коклен), Ло Селсо (74-Морено), Данжума
Треньор: Унай Емери

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)
Жълт картон: Де Лихт (Ювентус)

Снимка: БГНЕС