Трансферното лято се очертава да бъде много гореща за Ювентус. Всичко започна през януари с привличането на Денис Закария и Душан Влахович и продължи със сигурното напускане на Пауло Дибала.

Очаква се още играчи да последват аржентинския техничар. Сред тях са Даниеле Ругани, Алекс Сандро, Адриен Рабио, Артур Мело и Федерико Бернардески. Неговият договор също изтича и отказва да преподпише за по-ниска заплата.

Но в Торино се очакват и големи входящи сделки, "Старата госпожа" определено променя кожата си. Причината за това са последните два слаби сезона в Серия "А" и трите поредни отпадания на 1/8-финалите в Шампионска лига.

Почти сигурно Макс Алегри ще запази треньорския си пост и ще получи сериозно подсилване. Вече един куп първокласни имена са спрягани за "бианконерите". Последното е на голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах. Ситуацията с египетският нападател трябва да бъде категоризирана като най-трудна за осъществяване, но фактът, че Ювентус е решил да проучи възможността, показва амбициите, пише La Gazzetta dello Sport.

Салах има договор до лятото на 2023 г., а заплатата му е 12 млн. на година. Но Юве може да се възползва от по-ниска данъчна ставка и следователно да предложи по-висока заплата на звездата на Ливърпул. Още повече, че бюджетът от възнаграждения не спира да олеква след напускането на Кристиано Роналдо, за когото също никой не очакваше да облече "черно-белия" екип.

Като добавим и другите имена, които се спрягат за Ювентус – Антонио Рюдигер, Жоржиньо, Пол Погба, Усман Дембеле, Николо Дзаниоло, показва амбициите на Юве.

Ясно е, че няма как всички изброени футболисти да бъдат привлечени, а операцията за Салах ще е доста тежка. Но никога не казвай никога. За справка – трансферът на Влахович през януари. 

Снимка: БГНЕС