Френската легенда Франк Рибери заяви, че нападателят на Ювентус Душан Влахович ще е наследникът на Роберт Левандовски в световния футбол. 

22-годишният сръбски национал отдавна събира вниманието, а през зимата на тази година премина от Фиорентина в Юве за 70 милиона евро и 10 милиона бонуси за определени постижения. "Може ли да стане новият Левандовски? Да, стига да продължава да работи така, фокусиран всеки ден върху желанието да се усъвършенства. Душан е млад, но има страхотни предимства. И трябва да свикне с напрежението, което го има в Ювентус, но и във всеки един топ клуб, където трябва да печелиш във всеки мач", обяснява Рибери.

"Левандовски е човек, който работи усърдно и много всеки ден. Зад многобройните му голове се крие талант, но и изключителен професионализъм. Той е робот, неслучайно вкара много с мен и Робен по крилата в миналото и продължава да го прави и без нас", казва цитираният от БТА Рибери. "През 2021-а година беше най-добрият и трябваше да му се присъди награда за това. Беше му отнета напълно несправедливо, каза още Рибери.

Страстта в играта продължава да бъде водещата нишка в кариерата му. Рибери прие предизвикателството Салернитана именно поради тази причина: "Дори днес съм щастлив на терена. Чувствам се добре в тялото си, със съотборниците си и знам, че мога да предам опит на по-младите играчи. Да ви кажа, няма значение за мене дали се боря за победа в Шампионската лига, или за да се спася. Всичко тръгва от глада и страстта, които имаш".

Френският шампион, който вчера навърши 39 години, говори за себе си в дълго интервю за торинския вестник "Тутоспорт". Той обяснява, че финансовите параметри в Салернитана са далече от най-добрите клубове, но все още не може да напусне играта, която му е дала всичко в живота и иска да бъде на терена.

"Аз съм оптимист по природа и вярвам, че Салернитана ще се спаси, въпреки незавидното място. Имаме нужда от победи и малко късмет, който липсваше напоследък. Но работим добре като отбор, всички заедно и има още много мачове. Ние също имаме два мача по-малко, което ни дава увереност".

Снимка: БГНЕС