Матайс де Лихт иска да напусне Ювентус, а последните преговори за нов договор между двете страни са се провалили, пишат най-авторитетните спортни издания в Италия.

Нидерландският защитник, който се присъедини към „бианконерите“ през 2019 година след сделка на стойност около 67 милиона между Юве и Аякс, e казал на италианския гранд, че иска да бъде продаден. Решението му може да предизвика война за наддаване и със сигурност ще привлече вниманието на множество от топ отборите в Европа, които преди това са проявявали интерес към играча.

„Corriere dello Sport“ пише, че Де Лихт няма да се върне на масата за преговори след прекъсната среща с официалните лица от Ювентус.

22-годишният футболист има договор с клуба до 2024 година и Ювентус иска да го удължи до 2026 година. Очевидно обаче не такова е желанието на играча. Или поне не и при предлаганите от торинци условия по договора, пише "Тема спорт".

Де Лихт и Рафаела Пимента, който го представлява след кончината на Мино Райола, са били изключително недоволни от искането на Ювентус в новата сделка да бъде включена освобождаваща клауза в размер на 98 милиона, добавят от „Corriere dello Sport“.

Футболистът смята, че тази сума е твърде висока и иска откупната му клауза да бъде от порядъка на 68 милиона.

Между двете страни е имало и разногласия относно заплатата на играча. Де Лихт в момента е най-високоплатеният играч в отбора, взимайки 7 милиона с бонуси, които потенциално могат да нараснат до 10 милиона

Към нидерландския защитник има много голям интерес от страна на Челси, Манчестър Юнайтед и Барселона. В определени моменти името му беше свързвано и с Ливърпул.

Снимка: БГНЕС