Най-титулуваният клуб в Серия "А" – Ювентус, започна сериозна работа по лятната си селекция.

Според приближения до "Старата госпожа" журналист от Goal.com – Ромео Агрести, клубът стартира офанзива за привличането на Николо Дзаниоло.

Рома иска 50 милиона евро за звездата си, но от Юве ще се опитат да намалят цената като включат в сделката Артур Мело. Агрести добавя, че привличането на италианския национал, който е желан и от Милан, няма да е лесна задача.

Освен това офертата за Дзаниоло няма нищо общо с Анхел Ди Мария и пристигането на единия, няма да изключи привличането на другия. Нощеска се появиха информации, че Юве най-накрая се е разбрал с 34-годишния аржентински национал.

Двете страни водят преговори от доста време и в крайна сметка са си стиснали ръцете за едногодишен договор със заплата от 7 млн. евро.

Ди Мария ще излезе без пари на Ювентус, защото споразумението му с ПСЖ изтече. На "Алианц Стейдиъм" като свободен агент ще пристигне и Пол Погба. Той вече е считан за сигурно ново попълнение и се очаква да бъде официално обявен в началото на месец юли.

Юве има сериозна нужда от подсилване в атака, защото Федерико Бернардески и Пауло Дибала не получиха нови договори и напуснаха. Торинци не могат да се разберат с Атлетико Мадрид за Алваро Мората и оставането му е несигурно.

Снимка: БГНЕС