Ювентус започна ударно новия сезон в Серия "А", след като на своя стадион "Алианц" разби с 3:0 Сасуоло.

Над всички в Торино бяха Душан Влахович и новото попълнение Анхел Ди Мария. Именно от аржентинеца дойдоха най-интересните положения за домакините в атака и той откри резултата в средата на първото полувреме.

После Влахович се разписа от дузпа, а в началото на втората част Ди Мария асистира на сръбския голаджия, който оформи крайния резултат. "Неровердите" също имаха своите шансове за гол, но Матия Перин беше безупречен на вратата.

В следващия кръг Юве гостува на Сампдория, докато Сасуоло приема новака Лече.  


Противно на очакванията, Сасуоло започна мача по-активно и в началото Матия Перин на два пъти лиши Грегоар Дефрел от гол. Постепенно Юве пое контрол върху играта и първото попадение не закъсня.

В 26-ата минута Алекс Сандро центрира отляво, топката стигна до далечната греда, където Анхел Ди Мария я засече и с хубав прехвърлящ удар преодоля вратаря за 1:0!

После "бианконерите" организираха светкавична контра, при която Ди Мария изведе Данило. Той пусна пас назад към Душан Влахович, който овладя, но ударът му мина встрани от целта.

И двата отбора продължиха с атаките, като един от най-напечените моменти беше в 38-ата минута. Тогава Хуан Куадрадо стреля към долния ляв ъгъл, но Андреа Консили спаси.

В самия край на полувремето Джан Марко Ферари задържа Влахович в наказателното поле и Юве получи дузпа. Зад топката застана сръбският стрелец, който с шут в центъра на вратата преодоля Консили за 2:0!

В 50-ата минута чудесен пробив на Ди Мария завърши с удар от наказателното поле, който профуча точно покрай лявата греда.

Но само 60 секунди по-късно домакините сложиха точка на спора. Каан Айхан сбърка фрапантно при изнасянето и подари топката на Ди Мария. Аржентинската звезда направи един финт и изведе Влахович, който без забавяне преодоля Консили за 3:0!

После мачът се доиграваше, а дебют за Юве направи и последното ново попълнение – Филип Костич, който смени Хуан Куадрадо. Неприятната новина за торинци дойде в 66-ата минута, когато Ди Мария се хвана за слабините и отстъпи мястото си на младия Фабио Мирети.

Лазаретът на "Старата госпожа" е препълнен до краен предел. Там са още шест футболисти, сред които Пол Погба и Федерико Киеза. До края не падна нов гол и Юве спечели с 3:0.

Ювентус - Сауоло 3:0

Голмайстори: 1:0 Ди Мария (26), 3:0 Влахович (43-д, 51)