Серия А стартира по исторически начин сезон 2022/23. За пръв път в шампионата на Италия отборите от топ 8 от предходната кампания записаха победи в 1-ия кръг. В същото време равенствата в откриващия ден на първенството бяха 0, като останалите подобни случаи са едва 4, последният от които преди 51 години - 1933/34, 1934/35 1971/72.

Променени, но и също толкова ефективни в атака бяха Ювентус и Наполи на старта на новия сезон. Грандовете защитиха статута си на фаворити за топ 4 в понеделник вечер с ударно начало на кампанията.

"Старата госпожа" срази с 3:0 Сасуоло, а отличен дебют записа Анхел Ди Мария, отличил се с гол и асистенция. Той е петият аржентинец с гол за "бианконерите" през новия век след Карлос Тевес, Роберто Перейра, Паоло Дибала и Гонсало Игуаин. Две попадения реализира Душан Влахович, едно от които от дузпа. Сърбинът вече има 11 гола за Юве в калчото, а за този период само Лаутаро Мартинес (13) и Чиро Имобиле (12) са вкарали повече на Апенините, пише "Труд".  

Дебют за гранда от Торино записаха още Глейсон Бремер, взет от градския съперник за 41 млн. евро, както и Филип Костич от Айнтрахт, а Пол Погба бе извън сметките заради контуция. Тепърва на "Алианц Стейдъм" се надяват да вземат Мемфис Депай и Леандро Паредес.

А Наполи, разделил се с досегашните си звезди Давид Оспина, Калиду Кулибали, Дрис Мертенс и Лоренцо Инсиние тръгна с историческо 5:2 като гот на Верона. За пръв път в своята история партеопейците вкарват 5 на старта на кампанията.

Снимка: БГНЕС