Треньорът на Ювентус Макс Алегри остана разочарован от равенството 1:1 с Рома в дербито  от 3-ия кръг на Серия "А". "Бианконерите" играха добре, създадоха много голови положения, които пропиляха с лека ръка и допуснаха изравнителен гол от корнер при центриране на далечната греда. 

"Оставам с усещането, че футболът е създаден от дявола. От трите мача до момента, най-много рискувахме срещу Сасуоло и спечелихме с 3:0. В същото време сега срещу Рома допуснахме само една грешка и ни наказаха. Дри рискувахме да загубим при някой корнер към края на срещата. Определено се оказахме изморени заради силното първо полувреме. Трябваше да задържим топката и да си я подаваме повече, за да намалим темпото. Трябва да се научим на това. Няма как да очакваш да доминираш през всичките 90 минути".

"Юве игра добре от техническа гледна точка, но трябва да се подобряваме. Все пак съм щастлив от играта. Рома е страхотен тим и Жозе Моуриньо е силен в това да държи играчите си фокусирани. Жалко, че гостите ни отбелязаха при единствения си ъглов удар, който беше центриран на далечната греда, но това е футболът. Моуриньо винаги е бил проницателен, като успява да чете играта. Ако не си решиш срещата, винаги остава възможността да бъдеш наказан с изравнително попадение", каза Алегри.

Тактикът от Ливорно не пропусна да похвали и Фабио Мирети. 19-годишният халф изненадващо започна титуляр и се представи превъзходно срещу римляните. "Като ветеран е - много е спокоен, знае как да се измъкне от опеката на човека до него, а и първото му докосване винаги е насочено напред. Не се виждат много играчи като него, добави Алегри.

След първите три кръга Юве е с 5 точки, докато Рома е със 7 пункта.

Снимка: БГНЕС