Ювентус и Салернитана изиграха най-драматичния мач от началото на сезона в Серия "А", който завърши 2:2.

Екшънът на "Алианц Стейдиъм" в Торино беше огромен, след като гостите поведоха с 2:0 през първото полувреме с голове на Антонио Кандрева и Кшищоф Пьонтек, който беше точен от дузпа.

Малко след подновяването на играта Глейсон Бремер даде надежди на торинци за обрат, но хората на Макс Алегри така и не успяха да натиснат "Морските кончета". Все пак Юве получи дузпа дълбоко в добавеното време, която Леонардо Бонучи изпусна, но при добавката вкара за 2:2.

Секунди по-късно Аркадиуш Милик хвърли "Старата госпожа" в екстаз с трети гол, който беше отменен за засада, а полякът беше изгонен от игра за втори жълт картон, след като при радостта си свали фланелката.

Разправиите взеха връх и при тях Хуан Куадрадо и Макс Алегри получиха директни червени картони и в крайна сметка мачът завърши 2:2. 

В класирането Юве има 10 точки и заема 8-мо място, докато Салернитана е със 7 пункта и заема 10-та позиция. В следващия кръг "черно-белите" гостуват на Монца, докато хората на Давиде Никола приемат Лече.


Кризата с контузии в Ювентус продължава да расте, което принуди Макс Алегри да заложи от 1-ата минута на Мойс Кийн, който през сезона още не беше започвал титуляр.

Преди срещата "бианконерите" още се бореха за постоянство този шампионат, след като завършиха наравно в 3 мача от първите 5 в калчото, включително и в последния кръг – 1:1 с Фиорентина на "Артемио Франки".

"Старата госпожа" беше победена и с 2:1 от ПСЖ в Шампионска лига, а последните в списъка на контузени са Мануел Локатели и Адриен Рабио. Те се присъединиха към Войсчех Шченсни, Пол Погба, Анхел Ди Мария, Федерико Киеза и Кайо Жорже, така че Алегри даде шанс на Кийн да блесне.

"Морските кончета" пристигнаха на "Алианц Стейдиъм" непобедени в 4 поредни двубоя – 3 равенства и успех с 4:0 над Сампдория, а Булайе Диа действа в атака. Бившият нападател на Виляреал се намираше в зашеметяваща форма, след като допринесе с 3 гола и 2 асистенции само в 4 мача в калчото.

До него в предни позиции действаше Кшищоф Пьонтек, който за първи път започна титуляр за "Морските кончета". Треньорът на гостите Давиде Никола не можеше да разчита на Франк Рибери, Иван Радованович, Емил Бохинен и Матео Ловато, всички с травми.

Юве натисна още от самото начало и пред младия Фабио Мирети се откриха две чудесни възможности да открие резултата. 19-годишният халф първо се справи с няколко защитници и излезе на стрелкова позиция, но Луиджи Сепе спаси. Секунди по-късно Мирети достигна до точен пас на границата на наказателното поле и шутира, но отново вратарят на гостите отрази.

Така се стигна до 18-ата минута, когато Салернитана поведе. Хуан Куадрадо увисна при висока топка и тя беше овладяна от Паскуале Мацоки. Той нахлу в наказателното поле и центрира на далечната греда, където Антонио Кандрева засече от непосредствена близост и вкара гол! ВАР дълго време преглеждаше ситуацията за игра с ръка на ветерана, но такава нямаше – 1:0! Така Кандрева се превърна и в първия футболист в историята на "Морските кончета", който вкарва като гост на Юве. 

Попадението стъписа "Старата госпожа", която се съвзе чак към края на полувремето. Тогава Мойс Кийн изведе Душан Влахович, който с чудесно отиграване се освободи и се разписа, но голът правилно беше отменен за засада.

В добавеното време драмата на "Алианц Стейдиъм" стана пълна. Глейсон Бремер игра с ръка в наказателното поле при опит да блокира изстрел и Салернитана получи дузпа. Зад топката застана Кшищоф Пьонтек, който спечели битката с Матия Перин, пращайки неспасяемо топката в долния десен ъгъл за 2:0!

Така Ювентус завърши първо полувреме с поне два гола пасив у дома за първи път от 2004 г. – 1:3 срещу Лече под ръководството на Марчело Липи. И Макс Алегри веднага взе мерки и на почивката пусна в игра Аркадиуш Милик на мястото на безобразно слабия Кийн. Това означаваше и промяна на схемата от 4-3-3 на 3-5-2.

И домакините бързо се върнаха в мача. В 52-ата минута Филип Костич отне топката и най-накрая центрира добре в наказателното поле, където Бремер с глава вкара за 1:2!  После Юве не успя да се възползва от импулса след гола си и чак в 65-ата минута на Сепе му се наложи да се намесва, след като спаси изстрел на Влахович в далечния ъгъл.

В 73-ата минута Милик отправи чудесен фалцов удар, който прелетя на сантиметри от целта. След това Влахович отправи истински снаряд, но в аут. В 79-ата минута Булайе Диа затрудни Перин, но вратарят се справи.

После мощно изпълнение на Милик облиза напречния стълб, а в добавеното време Юве получи дузпа за фаул срещу Алекс Сандро. Зад топката застана Леонардо Бонучи, Сепе спаси удара, но при добавката защитникът вкара за 2:2!

След това Сепе спаси шут на Николо Фаджоли, но от последвалия корнер Милик вкара за 3:2 и драмата стана невиждана! Полякът свали фланелката си и получи втори жълт картон при бурната радост. Положението стана още по-напечено, след като ВАР даде сигнал за възможна засада на Бонучи и футболистите се хванаха за гушите.

В крайна сметка голът на Милик беше отменен и мачът завърши без победител, а от игра бяха изгонени още Куадрадо и Алегри. 

Ювентус – Салернитана 2:2

Голмайстори: 0:1 Кандрева (18), 0:2 Пьонтек (45+4-д), 1:2 Бремер (51), 2:2 Бонучи (90+2)

Ювентус: Перин, Де Шилио (62-Сандро), Бонучи, Бремер, Куадрадо, Паредес, Мирети (62-Фаджоли), Маккени (84-Суле), Костич (78-Данило), Кийн (46-Милик), Влахович
Треньор: Макс Алегри 

Салернитана: Сепе, Брон, Данилюк, Фасио, Кулибали, Вилена (101-Самбия), Маджоре (81-Кастанос), Кандрева, Мацоки, Пьонтек (61-Ботхайм), Диа (81-Бонацоли)
Треньор: Давиде Никола

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Матео Марченаро
Жълти картони: Паредес, Кийн, Бремер, Милик (Ювентус); Маджора, Фасио, Сепе (Салернитана)
Червени картони: Милик 95‘, Куадрадо 98‘, Алегри 98‘ (Ювентус); Фасио 98‘ (Салернитана)

Снимка: БГНЕС