Ювентус победи с лекота Болоня с 3:0 у дома и постигна едва третата си победа от началото на сезона. Тимът на Масимилиано Алегри, който записа достатъчно неубедителни резултати дотук, не срещна особени трудности с гостуващия тим и стигна до успеха след голове на Филио Костич (24), Душан Влахович (59) и Аркадиуш Милик (62).

С този успех Ювентус е в подножието на Топ 6. “Старата госпожа” е на 7-та позиция с 13 точки, с три по-малко от Рома и Удинезе, който има и мач по-малко. Със 17 точки са Лацио и Милан, а Наполи и Аталанта са с по 20. Болоня пък регистрира четвъртата си загуба от 8 мача и остана с актив от едва 6 точки. По-малко в Серия А имат само Верона (5 и мач по-малко), Кремонезе (3) и Сампдория (2).

Ювентус контролираше събитията на терена, но головите ситуации в началните минути липсваха. Първият шанс се откри пред Маккени, чийто удар с глава не бе точен. Така се стигна до 24-та минута, когато Юве поведе след “сръбски” гол.

Душан Влахович намери в наказателното поле Филип Костич, който стреля по диагонала и с помощта на гредата направи 1:0. Малко след това Милик можеше да удвои преднината на тима си, но Скорупски отрази. До края на полувремето Болоня така и не успя да застраши вратата на Шчесни, докато Ювентус понамали темпото и не успя да реализира повече.

През второто полувреме “Старата госпожа” свърши работата си с два гола в рамките на три минути. В 59-та при бърза контраатака Маккени сложи топката на главата на Влахович с центриране от дясното крило, а сърбинът я насочи в далечния ъгъл за 2:0.

В 62-та минута Аркадиуш Милик вкара феноменален гол за 3:0. След изсипана топка към наказателното поле на гостите защитниците на Болоня увиснаха и Милик бе оставен непокрит на границата на наказателното поле, фронтално срещу Скорупски. Полякът намери изящно топката от воле с левия си крак и я забоде под гредата.

В 67-та минута Ювентус можеше да вкара и четвърти гол. Милик изведе Влахович сам срещу стража на гостите, но сърбинът реши да стреля технично над Скорупски, но топката мина далеч от вратата. В 71-та минута и Бонучи бе близо до гола, но стреля в гредата след удар с глава.

Най-доброто положение за Болоня бе в 84-та минута, когато Орсолини остана на върха на атаката при едно бързо нападение, но шутира много неточно покрай вратата.

Ювентус - Болоня 3:0
1:0 Филип Костич 24’
2:0 Душан Влахович 59’
3:0 Аркадиуш Милик 62’

Ювентус: Шчесни, Данило, Бремер, Бонучи, Сандро, Рабио (77 - Де Шилио), Локатели (77 - Мирети), Маккени (60 - Куадрадо), Костич (60 - Паредес), Милик (81 - Кийн), Влахович

Болоня: Скорупски, Ликоянис, Соса, Бонифаци, Де Силвестри (61 - Камбиасо), Схаутен (77 - Ебишер), Домингес (61 - Медел), Сансоне (61 - Винято), Сориано (77 - Фъргюсън), Орсолини, Арнаутович