Ръководителите на Ювентус са обвинени в измама и може да бъдат изправени пред съда за предполагаемо фалшифициране на финансови отчети, съобщиха италианските медии.

Главният прокурор на Торино Ана Мария Лорето изпрати искане президентът на Ювентус Андреа Аниели да бъде поставен под домашен арест, но това предложение беше отхвърлено.

Общо 16 служители на италианския гранд са разследвани, като освен Аниели, за участие в престъпни дейности са заподозрени вицепрезидентът Павел Недвед, изпълнителният директор Маурицио Аривабене и бившият спортен директор Фабио Паратичи, който сега работи в Тотнъм.

Ювентус е обвинен, че е получил съмнителни приходи през 2018, 2019 и 2020 г. Освен всичко друго, прокуратурата има доказателства, че играчите на „старата госпожа“ не са се отказали от част от приходите по време на пандемията от коронавирус, а клубът съобщи, че е намалил заплатите на играчите.

Както съобщава цитираният от "Тема спорт" - La Stampa, футболистът на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, който игра за Ювентус от 2018 до 2021 г., отказа да се яви на разпит въпреки искането на прокурора.