Кристиано Роналдо е подписал тайна договорка с Ювентус, разкриват последните данни от разследванията срещу клуба. „Бианконерите“ са обещали на португалския нападател 20 милиона евро по време на пандемията от коронавирус.

По това време Юве анонсира огромно намаляване на заплатите. Торинският гранд е заподозрян във фалшифициране на документи.

По информация на цитираният от Тема спорт - La Gazzetta dello Sport италианският тим е фалшифицирал финансовите си отчети през 2019, 2020 и 2021 година.

Торинският прокурор потвърди, че 16 ръководители на клуба са разследвани, включително президента Андреа Аниели и вицепрезидента Павел Недвед.

Според италианската медия последните разкрития са свързани с въпросното тайно споразумение между Кристиано Роналдо и Ювентус. Твърди се, че „бианконерите“ са обещали на своя футболист почти 20 милиона евро, дори да си тръгне от клуба. Тази сума не била отчетена във финансовите разчети.

В понеделник La Stampa разкри, че Кристиано Роналдо е отказал да даде показания пред прокурора, когато бил запитан за становище по случая. Засега повече яснота няма.

Снимка: Lap.bg