Италианският национал Леонардо Бонучи разкри, че е казал на съотборниците си в Ювентус от Аржентина и Бразилия, че се надява да ги види възможно най-късно, визирайки, че им желае успех на предстоящото Световно първенство по футбол.

Европейският шампион Италия не успя да се класира за Мондиал 2022, но Бонучи увери, че в тима продължава да има чувство за принадлежност. „Преминахме през доста стресиращ период. Играя за националния отбор от 12 години трудно мога да си спомня съотборник, който да е казал, че не иска да бъде в състава“, каза защитникът преди контролите срещу Албания и Австрия, в които ще изведе тима с капитанската лента.

„Несъмнено в нас има тъга, но единственото, което можем да направим в момента е да създадем добра основа за бъдещето. Футболът, като живота, винаги ти дава възможност да започнеш отново. Гледаме към Евро 2024 и в случая на по-младите ми колеги и към Световното първенство през 2026 година“, коментира Леонардо Бонучи.

Той бе попитан и за ситуацията около бившия му съотборник в Ювентус Кристиано Роналдо. „За него мога само да кажа, че съжалявам да чета за тази ситуация. Никога не е лесно да бъдеш в среда, в която се случват определени неща. Но не мога да влизам в подробности, защото не знам какво се е случило“, каза Бонучи, цитиран от БТА.

Бранителят посочи и някои от фаворитите си за Мондиал 2022. „За мен Аржентина и Бразилия са сред фаворитите. Имам съотборници от тези отбори и ще ги подкрепям, защото са специални хора и отлични играчи. Казах им, че финалът ще бъде Аржентина – Бразилия. Ще видим дали ще се случи“, добави италианецът.

Снимка: БГНЕС