Той няма дрибъла на Алесандро дел Пиеро или устойчивостта на Джорджо Киелини, но Джанлука Фереро е човек, на който може да се разчита. В истинския смисъл на думата, защото от малък е свикнал да се оправя с цифри и баланси, по начина по който Дел Пиеро и Киелини защитаваха цветовете на Юве като играчи. А точно от такъв човек има нужда Ювентус сега. Фереро ще бъде новият президент на Старата госпожа.

Роден през 1963 г. той е син на Чезаре Фереро, рекламен агент, който имаше отлични отношения с Джани Аниели - покойният вече президент на Ювентус известен като Адвоката. Фереро старши бе консултант на Аниели заедно с Францо Гранде Стевенс и Виторио Киузано (също известно време президенти на  Ювентус).

В момента Джанлука Фереро е президент на компанията Финкантиери, която е най-голямият строител на кораби в Европа.Също така е вицепрезидент на борда на директорите на Банка дел Пиемонте. 

Фереро е фен на Ювентус от дете. Той бе свързан с клуба в периода след Калчополи като надзорник. И тогава, както явно ще бъде и сега, бяха години на реконструкция и промени в клуба. Фереро ще дели сега отговорността с Маурицио Сканавино, който ще бъде новия генерален директор. Скавино е много силно свързан с Джон Елкан. Като млади двамата са делели една стая в университета.

През 2023 г. Ювентус ще отпразнува 100 години, откакто фамилия Аниели е собственик на клуба.