Трудни дни предстоят за най-титулувания италиански клуб Ювентус. Прокуратурата започна разследване за финансови злоупотреби, поради което бордът на директорите, ръководен от президента Андреа Аниели, подаде оставка.

Главен обвиняем е вече бившият президент на бианконеритe Андреа Аниели. Освен счетоводни измами, обвинението включва и манипулиране на акции на борсата.

Италианската прокуратура смята, че има сериозни доводи срещу човека, който в продължение на 12 години ръководи един от най-мощните клубове в Европа и човека, който заедно с колегите си от Реал Мадрид и Барселона стартира проекта за създаване на Европейска Суперлига.

Италианските медии твърдят, че Аниели може да получи присъда от 12 години затвор, ако обвиненията срещу него бъдат доказани, пише "Тема спорт".

Клубът е разследван и от УЕФА и се очакват санкции заради неспазване на финансовия феърплей. Има слухове за забрани за трансфери на играчи през няколко трансферни прозореца, отнемане на точки или дори изпадане в Серия Б, което ще се случи за втори път през настоящия век.

Снимка: БГНЕС